Oana Lis, despre posibilitatea de a-l duce pe Viorel Lis la azil, după ce Aura Urziceanu și Irinel Columbeanu au ajuns să-și trăiască bătrânețea printre străini: „Mai repede îl îngrop de viu”

Oana Lis are foarte multă grijă de soțul ei, Viorel Lis, în vârstă de 80 de ani, care are mari probleme de sănătate. Aceasta exclude varianta de a-l duce pe fostul edil al Capitalei la azil, în condițiile în care se poate ocupa de una singură de el.

02 apr. 2024, 18:32
Oana Lis, despre posibilitatea de a-l duce pe Viorel Lis la azil, după ce Aura Urziceanu și Irinel Columbeanu au ajuns să-și trăiască bătrânețea printre străini: „Mai repede îl îngrop de viu”
Oana Lis nu vrea să-l lase pe Viorel la azil

Oana Lis, în vârstă de 45 de ani, formează o familie cu Viorel Lis, fostul primar al Capitalei, în vârstă de 80 de ani. De-a lungul timpului, cei doi au trecut prin momente dificile din cauza problemelor de sănătate pe care bărbatul le are. Blonda a fost nevoită chiar să-și vândă verigheta pentru a-i putea cumpăra un cărucior cu rotile soțului ei.

Ulterior, Oana Lis a cerut ajutorul internauților pentru donații, apoi a anunțat că a reușit să-și recupereze verigheta pe care o amanetase.

Aceasta mărturisea în urmă cu puțin timp că se descurcă din ce în ce mai greu cu îngrijirea lui Viorel și că a scos la vânzare mai multe obiecte din casă pentru a face rost de bani pentru tratamente. Cu toate astea, Oana Lis exclude posibilitatea de a-l duce pe Viorel Lis la azil.

„Nu a mai luat contact cu lumea el, el a stat doar acasă. A trebuit și trebuie să vând lucruri din casă. Am reușit să vând câteva lucruri, le mulțumesc celor care mi-au scris, o să mă mai gândesc ce pot să mai vând din casă. (…) Eu îl duc la azil doar dacă mă calcă mașina. În primul rând eu pot avea grijă de el, nu zic total nu, poate și eu la bătrânețe ajung la azil”, a declarat Oana Lis, în urmă cu câteva luni.

„Atâta timp cât e bine și conștient, eu cred că el poate sta acasă. Cred că mai repede îl îngrop de viu decât să îl duc la azil. Pe mine oamenii mă pun într-o lumină proastă. De ce există doar titluri negative, de ce nu există și știri pozitive? Eu sunt un om minunat care are grijă de el. Apoi citesc în ziare despre mine alte lucruri, mă deranjează, evident, eu acum lucrez ca psiholog, online, dar lucrez. Și vreau să fiu respectată”, a mai spus aceasta.

Nu la fel de norocoși ca Viorel Lis sunt și alte nume mari din România. Aura Urziceanu, în vârstă de 77 de ani, ar fi ajuns la azil, în Toronto, solista aflată în istoria jazz-ului mondial fiind afectată de Alzheimer.

Citește și: Aura Urziceanu ar fi ajuns la azil, mai rău ca Irinel Columbeanu. Artista care a stat pe scenă cu ginganţi ai jazzului ar trăi în condiţii greu de imaginat

Mulți au crezut că duce o viață de lux, după ce a ales să părăsească România în urmă cu mai mulți ani. Artista ar fi internată într-un azil din Canada, unde condițiile nu sunt deloc bune. În ciuda succesului pe care l-a cunoscut în țară, a decis să plece și să înceapă o viață nouă. A renunțat la cetățenia română, dar norocul nu i-a surâs, întrucât acum trece printr-o perioadă foarte dificilă.

„E foarte greu să mai poată lua cineva legătura cu ea, fiindcă și ea a dorit foarte mult, poate prea mult, să se izoleze acolo, în Canada. Are o vârstă înaintată și din datele care se cunosc, din vorbă în vorbă, azilul în care trăiește de ceva vreme e unul destul de ponosit! Trăiește în condiții greu de imaginat. Atât de ponosit(…) încât despre Irinel Columbeanu se poate spune că trăiește într-un palat, în comparație cu condițiile de peste ocean!”, au declarat unele surse, potrivit wowbiz.ro.

Citește și: EXCLUSIV Cum arată camera de la azilul din Ghermăneşti în care locuieşte Irinel Columbeanu. Fostul milionar nu a renunţat la ţinutele extravagante

După ce a rămas fără un leu în buzunar și fără oameni care să-l ajute la nevoie, Irinel Columbeanu a ajuns în același azil în care și-a petrecut ultima parte a vieții și tatăl său, dar și cunoscuta creatoare de modă  Zita Dumitrescu. Fostul milionar locuiește într-o cameră modestă, dar confortabilă, după cum spunea chiar el în urmă cu puțin timp.

În trecut era o apariție extravagantă, iar viața la azil nu l-a schimbat prea mult. Iubește în continuare lucrurile de firmă și, chiar dacă nu mai dispune de foarte mult spațiu, a luat o parte dintre acestea cu el.

Înainte de a ajunge la azil, fostul om de afaceri locuia cu chirie într-un complex rezidențial. Un apropiat al acestuia a povestit cum a ajuns să se mute într-un cămin pentru bătrâni.

„Au fost câteva episoade în care și-a pierdut memoria. A fost la supermarket sau la doctor și nu a știut să mai ajungă acasă. Mai mult, nici nu mai știa cine este. Prietenii l-au sfătuit să se ducă la un azil, pentru a fi supravegheat non stop”, a povestit apropiatul lui Columbeanu.