Oana Lovin, supărată că liderul AUR a uitat de ţară şi se ocupă de nuntă: „Ce mâncare tradiţional românească faci tu cu ciuperci champignions?”

George Simion a făcut un apel pe Facebook pentru a găsit legume româneşti necesare la nunta din 27 august, dar a fost dur taxat.

20 aug. 2022, 20:10
Oana Lovin, supărată că liderul AUR a uitat de ţară şi se ocupă de nuntă: „Ce mâncare tradiţional românească faci tu cu ciuperci champignions?”

Liderul formațiunii extremiste AUR, George Simion, a pus un nou mesaj pe contul său de Facebook, cu privire la nunta sa pe care o promovează excesiv și pentru care, între timp, a schimbat și mireasa. Simion a anunțat că pentru nuntă este interesat să cumpere doar „legume românești”, cerându-le urmăritorilor săi să-l îndrume către un loc de unde le-ar putea obține.

George Simion, mesaj pentru Bruxelles: „Să mănânce ei gândaci! La nuntă vom mânca porc!” | EXCLUSIV
„Îmi trebuie: 300 kg ardei gras rosu, 300 kg ardei gras verde, 300 kg ardei gras galben, ciuperci champinions mici 250 kg, dovlecel 200 kg, 200 kg ceapa roșie, 250 kg ceapa galbena, pătrunjel 50 kg, marar 30 kg, roșii 100 kg, morcovi 250 kg” – a scris Simion.

 

Printre zecile de comentarii care n-au întârziat să vină, Simion a fost pus la punct de Oana Lovin, controversatul personaj susținător declarat al Rusiei, nelipsit de la protestele pe care AUR obișnuia să le organizeze nu demult. Oana Lovin i-a reproșat lui Simion că nu se mai ocupă de țară, de când a intrat în febra nunții și că nu se pricepe la „organizare”.

„Dar ce mâncare tradițional românească faci tu cu ciperci champignions”? l-a chestionat Lovin pe liderul AUR, evidențiind cu majuscule faptul că Simion a redactat incorect denunirea ciupercilor în postarea lui inițială. Lovin – care a recunoscut că în tinerețea ei a făcut videochat – a continuat cu reproșurile. „De două luni nu faci nimic pentru țară, te ocupi numai de nuntă, și tu nu ai nici mâncarea…?”

George Simion, la un pas să rămână fără cele două tone de brânză promise de Gigi Becali pentru nuntă. Declarațiile care l-au supărat pe patronul FCSB: „Așa a zis?!”

„Nunta anului”, la care și-au anunțat prezența 10.000 de oameni, va avea loc sâmbătă, 27 august 2022, într-un sătuc din Vâlcea: Oveselu – Măciuca. Aici, liderul AUR George Simion își va uni destinele cu aleasa inimii sale, Ilinca Munteanu.

Va fi o nuntă cu temă tradițională, la care toți participanții vor trebui să poarte straie tradiționale. Se va petrece în aer liber, unde se vor încinge hore și sârbe, iar invitații vor servi masa pe câmp.

Liderul AUR a anunțat că-și dorește o nuntă atipică, un fel de „petrecere câmpenească”. Pe cele trei scene amplasate în zonă, din care una principală și două secundare, vor concerta: Theo Rose, Nicolae Furdui Iancu, Taraful lui Viorel Pană, naistul Nicolae Voiculeț, Ionel Tudorache și Taraful de la Vărbilău, Carmen Șerban și trupa sa, Raluca Diaconu, după cum s-a anunțat până acum.

Cununia religioasă se va oficia într-o capelă – bisericuță din lemn care se montează în aceste zile în incinta resortului.

Mirii au rezervat pentru invitații apropiați un complex SPA de patru stele, lângă care se va desfășura „nunta anului”.  Accesul la eveniment se va face doar pe bază de brățară.

„A mai venit aici și s-a îndrăgostit de locație”
Măciuca este o localitate din sudul județului Vâlcea situată la aproximativ 65 (90 km – în funcție de ruta auto aleasă) de municipiul – reședință de județ, Râmnicu Vâlcea, 30 kilometri depărtare de Drăgășani și aproximativ 60 kilometri de Craiova – Dolj.

Primarul localității, Mugurel Mărcoianu, a confirmat pentru „Adevărul” că niciunul dintre miri nu are vreo legătură de rudenie în comunitate: „Nu este niciunul dintre ei de la noi. Din câte am înțeles, au mai venit în trecut la complexul SPA, le-a plăcut foarte mult, au rămas impresionați, așa că au decis să facă nunta aici. Nu au nici măcar vreo legătură politică. Este într-adevăr un complex deosebit, o zonă frumoasă, oamenii sunt primitori. Cu siguranță acest lucru i-a determinat să aleagă locația ca loc de desfășurare a nunții”.

Petrecerea câmpenească marca AUR, în afara complexului din Măciuca – Vâlcea
Aproximativ 10.000 de oameni, din întreaga țară, dar și de peste hotare, și-au anunțat prezența la eveniment, până acum. „Este spațiu suficient, chiar și pentru un număr atât de mare de invitați. Totul este îngrădit, securizat. Au venit deja câțiva mii de baloți de paie”, a mai precizat primarul din Măciuca – Vâlcea.

„Bineînțeles că avem spațiu suficient, dar evenimentul nu se va ține la Forest Retreat & Spa. Spațiul este în apropierea complexului. Avem într-adevăr disponibili 25.000 mp, dar sunt mai multe locații”, a menționat pentru „Adevărul” managerul locației, Anamaria Tipărescu, refuzând să precizeze dacă spațiul aparține complexului sau nu.

Cununia religioasă, într-o capelă – biserică temporară
Legat de locul unde va fi oficiată cununia religioasă, deși nu se oferă informații oficiale în acest sens, gazdele ne-au confirmat doar că va avea loc în incinta resortului: „Nu vă pot oferi detalii despre biserică, dar vă pot confirma că se va ține cununia la noi”.