Oana Pellea, revoltată de modul în care arată Cimitirul Bellu din Capitală: „Niciodată nu am văzut asemenea dezastru. Ce ruşine!” FOTO

Oana Pellea este revoltată de modul în care arată astăzi Cimitirul Bellu din Capitală, locul în care sunt îngropate mari personalităţi din România.

12 dec. 2021, 19:42

Oana Pellea, revoltată de modul în care arată Cimitirul Bellu din Capitală. Actriţa susţine că locul în care îşi dorm somnul de veci numeroase personalităţi din România arată ca un loc părăsit.

Oana Pellea, revoltată de modul în care arată Cimitirul Bellu din Capitală

Actriţa este dezamăgită de modul în care arată Cimitirul Bellu Ortodox din Capitală, care este înscris în Lista monumentelor istorice.

”Am fost la cimitir. Bellu ortodox. Niciodată nu am văzut asemenea dezastru. Arată ca un loc părăsit! Doamne, Dumnezeule mare…Ce Ruşine! Ansamblul „Cimitirul Şerban Vodă – Bellu” este înscris în Lista monumentelor istorice 2010 – Municipiul Bucureşti”, a scris actriţa pe Facebook.

Citeşte şi Oana Pellea, revoltată de criza politică din România: Votul meu a fost trădat și batjocorit de către domnul Iohannis și de către cei de la Putere

Cimitirul Bellu este situat la intersecția Șoselelor Giurgiului, Olteniței, Viilor și Căii Șerban Vodă şi este funcţional din anul 1856. Acesta este considerat un adevărat muzeu în aer liber al Bucureștiului datorită sculpturilor care împodobesc mormintele unor personalități marcante pentru cultura română.

C. A. Rosetti, inițiatorul organizării Cimitirului Bellu, este primul concesionar pe care îl putem găsi în Arhiva Cimitirelor. În noiembrie 1859 acesta cumpără un loc de veci aici, pentru fiica sa, Elena. A fost urmat de scriitorul Cezar Bolliac care, în 1860, și-a înmormântat aici soția, Aristița, fiica boierului Izvoranu.

Cimitirul Bellu este locul unde și-au găsit odihna veșnică mari cărturari precum Alexandru Odobescu, Dimitrie Gusti, Mihai Eminescu, Iulia Hașdeu, dar și artiști îndrăgiți ai românilor cum ar fi actrița Anda Călugăreanu, actorul Florian Pitiș, compozitorul Florin Bogardo sau sculptorul Dimitrie Paciurea.

De asemenea, tot în Cimitirul Bellu a fost înhumată și cenușa regizorului Sergiu Nicolaescu, într-o ceremonie secretă, după o controversată dispută cauzată de faptul că practica incinerării nu este una creștină.

Citeşte şi Ireal! Cât costa un loc de veci în Cimitirul Bellu! Prețurile halucinante cu care se vând cavourile și criptele în „muzeul odihnei veșnice” din București! Cel mai scump poate costa și 50.000 de euro!