Oana Roman, cu datorii după moartea mamei sale, Mioara Roman. Veștile nu sunt deloc bune: „Nu cred că are banii ăștia, o să pună sechestru”

Oana Roman, cu datorii după moartea mamei sale. Deși au trecut deja câteva săptămâni de la decesul Mioarei Roman, anumite aspecte mai puțin cunoscute despre viața sa personală ies la iveală. Este vorba despre o datorie semnificativă pe care fosta soție a lui Petre Roman o avea către statul român.

13 mart. 2024, 12:32
Oana Roman, cu datorii după moartea mamei sale, Mioara Roman. Veștile nu sunt deloc bune: „Nu cred că are banii ăștia, o să pună sechestru”
Oana Roman, cu datorii după moartea mamei sale

Oana Roman, cu datorii după moartea mamei sale. Conform legii, datoria va fi transmisă fiicelor sale, Oana și Catinca Roman, care vor fi nevoite să o achite. Suma exactă nu a fost făcută publică, dar se pare că este destul de mare.

Citește și: Oana Roman, dezvăluiri emoționante despre viața Mioarei Roman! ”Încă nu am învățat să trăiesc fără ea. A fost un exemplu”

Oana Roman, cu datorii după moartea mamei sale

Mara Bănică a abordat acest subiect în emisiunea „Follow Us”, prezentată de Teo Trandafir și Ilinca Vandici, și a subliniat posibilitatea ca cele două moștenitoare să evite plata considerabilă a datoriei.

Știu despre datorii, dar n-am aprofundat în ultima vreme. Când s-a întâmplat cu mama Oanei, eu am o sensibilitate la chestiile astea (…) Am sunat-o pe Oana, i-am scris, nici nu știam că e plecată din țară, am vorbit cu ea și am întrebat-o dacă e nevoie concret de ceva și a rămas că ne auzim și a doua zi a murit o mătușă de-a tatei, nu am fost atât de conectată.

Ce știu, din punct de vedere legal, copiii moștenesc și bogățiile, și datoriile. Acum nu știu în ce fază procesuală e, dacă s-a încheiat procesul respectiv. Nu cred că are banii ăștia, e vorba de o chirie pe care au recalculat-o cu penalități, dar credeam că s-a stins”, a declarat Mara Bănică.

„Dacă ele nu-și pot plăti datoriile astea, de unde își recuperează statul banii”, a completat Teo Trandafir.

Pune sechestru, cam așa se întâmplă. Știu că acea vilă era a Ministerului de Externe prin RA-APPS. Dacă Ministerul de Externe se duce la un executor și pune în executare hotărârea judecătorească și moștenitorii nu au bani să plătească, se pune sechestru pe ceea ce au moștenitorii, dacă ei au făcut succesiunea. Dacă n-au făcut succesiunea, s-ar putea să existe o cale să amâne treaba asta”, a mai spus Mara Bănică.