Oana Roman reacţionează după acuzaţiile că şi-a abandonat mama în azil. Ce probleme de sănătate are Mioara Roman. „Degenerările astea neuronale nu stau pe loc”

Oana Roman a dezvăluit că a fost nevoită să-şi ducă mama într-un azil deoarece se confruntă cu mai multe probleme de sănătate. Mioara Roman a suferit o serie de accidente vasculare din cauza cărora nu-şi mai poate folosi mâna dreaptă.

10 mai 2022, 22:53
Oana Roman reacţionează după acuzaţiile că şi-a abandonat mama în azil. Ce probleme de sănătate are Mioara Roman. „Degenerările astea neuronale nu stau pe loc”

Oana Roman a precizat că mulţi oameni îi scriu că îi este dor „să o asculte vorbind şi povestind” pe Mioara Roman, însă „din păcate, lucrul ăsta nu mai poate fi posibil”. „A împlinit pe 19 aprilie 82 de ani. A fost ziua ei, am sărbătorit-o acasă cu toată lumea. Am făcut o masă, i-am cântat la mulţi ani, am băut un pahar cu şampanie”.

„Ea are destule probleme de sănătate care, din păcate, degenerările astea neuronale nu stau pe loc şi nici nu dau înapoi. Noi facem tot ce putem ca ele să evolueze cât mai lent posibil astfel încât ea să fie cât mai mult timp bine. Are nişte probleme care ţin de partea neuronală, adică o îmbătrânire a celulelor neuronale care se întâmplă la anumite persoane.

Nu îi afectează vorbirea, îi afectează per total starea generală, în sensul în care nu mai este la fel de activă, de conectată la toate lucrurile, la fel de rapidă în a înţelege, în a-şi aminti anumite lucruri.

A făcut şi o serie de mici accidente vasculare care au afectat-o, astfel încât are o pareză la mâna dreaptă. Nu mai poate să-şi folosească mână.

Din acest motiv, are nevoie de nişte îngrijiri speciale. În primul rând, trebuie să facă kinetoterapie, masaj, gimnastică. Are nevoie de ajutor pentru a face anumite activităţi deoarece nu mai poate să-şi mişte mâna dreaptă absolut deloc şi atunci are nevoie de cineva care să o ajute.

A învăţat să mănânce cu stânga pentru că nu mai poate să-şi folosească mâna dreaptă. Din acest motiv, eu m-am preocupat foarte mult ca ea să fie bine şi a trebuit să o duc întâi periodic şi apoi permanent într-un loc în care să-i fie foarte bine”, a povestit Oana Roman, la emisiunea „La Măruţă”  de la Pro TV.

Citeşte şi: Omleta pufoasă, secretele bucătarilor pentru cel mai gustos mic dejun

Oana Roman reacţionează după acuzaţiile că şi-a abandonat mama în azil. „Este într-un loc care practic este un hotel la propriu”

„Am găsit un loc extraordinar. În România există această idee preconcepută despre aziluri, dar în 2022 lucrurile evident că nu mai sunt la fel. Există în Bucureşti şi în România locuri spectaculoase în care calitatea vieţii este la cel mai înalt nivel. Este într-un loc care practic este un hotel la propriu care a fost astfel încât să poată fi făcute anumite circuite pentru vârstnici.

Stă într-o cameră imensă în care tot ce-i trebuie. Este în mijlocul Bucureştiului, lângă Arcul de Triumf într-un hotel de patru stele. Are o cameră imensă, cu fotolii, pat matrimonial, cu baie.

Are o infirmieră, au asistentă. Cea care centrul este o doamnă doctor care nu stă acasă să încaseze banii, vine în fiecare zi la vizită pentru a verifica starea fiecărui om care este acolo”, a mai spus Oana Roman.

Mai mult, fiica lui Petre Roman a spus că nu şi-a abandonat mama „sub nicio formă”.

„Nu mi-am abandonat mama. Am dus-o la azil. În România există această idee tâmpită şi proastă asupra acestor locuri. Probabil că mai sunt din alea în care e foarte rău.

Fiind în oraş, merg o dată la două zile să o văd. Vine acasă, mergem la coafor, nu stă numai acolo. S-a obişnuit într-un ritm. Face cinci zile pe săptămână masaj. Aş vrea să fac şi eu masaj. Are oră de gimnastică, oră de masă, de activităţi, socializează, se întâlneşte… Şi-a făcut o prietenă.

E ca şi cum ar sta la ea acasă şi eu mă duc în vizită. Are parte de tot ajutorul de care are nevoie”, a mai spus Oana Roman.

Ce probleme de sănătate are Mioara Roman

„Au fost momente în care a necesitat îngrijiri la spital şi a fost internată de două ori în ultimele luni, din păcate, dar tot pentru că doamna doctor a văzut din timp că sunt nişte probleme.

A făcut o infecţie urinară care a necesitat multe zile de tratament şi de spitalizare. Mi-am spus doctorii că există riscul unei recivide, din păcate a făcut o recidivă acum.

Am dus-o la un spital de stat şi am avut cea mai plăcută surpriză din viaţa mea, pentru că aveam foarte mari îndoieli. Am dus-o la Spitalul Colentina, unde arată ca-n filme. Arată incredibil. I-au făcut investigaţii. Acum este ok. A făcut câteva zile de tratament. Nu stat decât două zile. Lucrurile sunt sub control”, a mai spus fiica Mioarei Roman.

Preţurile la centrul la care este îngrijită Mioara Roman pornesc undeva de la 3.500 de lei pe lună. „Mama are o pensie ok şi ne descurcăm foarte bine”, a dat de înţeles Oana Roman.

Citeşte şi: Câți copii vrea Cristi Borcea: „Familia e cea mai mare realizare a mea”