Oana Zăvoranu a cerut să fie judecată la secret în procesul penal în care este acuzată de șantaj. Suma uriașă pe care partea vătămată o cere cu titlul de daune morale

Medicul Ioan Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colțea, cere câte 20.000 de euro daune morale de la Oana Zăvoranu și de la avocatul acesteia, Ionuț Silviu Călin, în procesul penal în care cei doi sunt acuzați de șantaj. În aprilie 2021, cei doi l-au amenințat pe medic, care, la acea dată, era manager la clinica Oanei Zăvoranu, cu plângeri penale dacă nu semnează un contract de împrumut fals pentru suma de 240.000 de euro.

20 iun. 2023, 10:17

Acum, Oana Zăvoranu solicită ca ședințele de judecată să fie secretizate. La termenul din 19 iunie, judecătoarea Isabela Daria Miheț i-a întrebat pe ziariști ce caută în sala de judecată, relatează ziare.com. Întrebarea judecătoarei le-a ridicat mingea la fileu avocaților celor doi inculpați, care au solicitat ca ședința să nu fie publică, „pentru apărarea reputației clienților” și pentru ca „desfășurarea procesului să nu fie impietată de relatarea pe larg a declarațiilor din sala de judecată„.

Oana Zăvoranu a cerut să fie judecată la secret în procesul penal în care este acuzată de șantaj

Avocații celor doi inculpați au invocat aplicarea dispoziţiilor art. 352 din Codul de procedură penală, potrivit căruia secretizarea ședinței poate fi dispusă atunci când sunt amenințate interesele de stat, morala, demnitatea sau viața intimă a unei persoane ori interesele unui minor. Judecătoarea Miheț a decis, însă, că Oana Zăvoranu nu se înscrie în niciuna dintre situațiile enumerate de lege pentru a fi judecată în ședință secretă.

Tot judecătoarea Miheț le-a încălcat, fără să vrea, drepturile Oanei Zăvoranu și ale lui Ionuț Cătălin Silviu atunci când le-a citit adresele din cărțile de identitate, precum și CNP-urile, înainte să îi întrebe dacă optează pentru procedura simplificată.

Cei doi inculpați s-au declarat nevinovați, asta deși recunoașterea vinovăției le-ar fi redus pedeapsa cu o treime.

Nu doresc procedura simplificată, doresc să dau declarații”, a spus Oana Zăvoranu în fața instanței.

Judecătoarea a început audierile cu partea vătămată, deoarece „cauza a fost deschisă ca urmare a plângerii acestuia”. Mai departe, avocații inculpaților au cerut audierea în calitate de martor a avocatei medicului, pentru „clarificări”.

Solicităm proba confruntării și audierea în calitate de martor a doamnei Mareș (n.r. – avocata părții vătămate)”, a cerut în fața instanței avocatul inculpatului Ionuț Silviu Călin.

Mereu a existat o atitudine șicanatorie”, a răspuns avocata medicului Ioan Bogdan Furtună.

Cum a fost șantajat medicul Ioan Bogdan Furtună de către Oana Zăvoranu și avocatul Ionuț Silviu Călin

Audierile vor începe la termenul din data de 18 septembrie.

Am fost solicitat să recunosc un așa zis prejudiciu, că dacă nu sunt „terminat pe viață”. Adică (Oana Zăvoranu și avocatul ei – n.r.) vor divulga în presă faptul că i-aș fi furat eu o anumită sumă de bani și alte chestii de genul ăsta. Inițial a spus 800.000 de euro, dar doamna a făcut o reducere la 200.000. Nu știu la ce s-a referit. Eu am cerut ca despăgubiri onorariul de avocat și suma pe care am împrumutat-o. Nici nu știu ce să vă spun, vă dați seama, copiii să vadă la televizor… Soția știe foarte clar, că a fost lângă mine și în momentul în care s-a produs șantajul și înainte. Nimic din ceea ce am făcut n-a fost cu rea credință, dar doamna a interpretat cu totul altfel. Și, într-adevăr, bunătatea întotdeauna se plătește”, a declarat medicul Ioan Bogdan Furtună înainte de proces, potrivit sursei menționate anterior.