Obama a avut o dădacă transsexuală

Când a stat în Indonezia, în copilărie, preşedintele american Barack Obama a avut o dădacă autohtonă, transsexuală. I se spunea Evie, dar numele ei adevărat era Trudi, iar povestea vieţii ei este cunoscută public abia acum.

06 mart. 2012, 18:32
Obama a avut o dădacă transsexuală

Fosta dădacă transsexuală a preşedintelui american Barack Obama, Evie, al cărei nume real este Trudi şi care a îndurat o viaţă de abuzuri şi bătăi, trăieşte cu teamă în Indonezia.

Evie, care s-a născut bărbat, dar crede că de fapt este femeie, a povestit cum nişte soldaţi i-au ras părul şi i-au stins ţigări pe cap şi pe mâini. Ea şi-a schimbat comportamentul acum vreo 20 de ani, după ce a găsit cadavrul unei prietene transsexuale plutind într-un canal de scurgere.

„Ştiam, în sufletul meu, că eram femeie, dar nu am vrut să mor aşa. Astfel, am decis să accept acest lucru. Trăiesc ca bărbat de atunci”, a declarat Evie, citată de The Guardian în ediţia electronică de marţi. Atitudinea indonezienilor faţă de transsexuali este complexă, activişti în domeniul drepturilor omului apreciind că şapte din cele 240 de milioane de locuitori sunt în această situaţie.

Unii dintre vecinii familiei Obama din cartierul Menteng au confirmat că Trudi a lucrat ca dădacă a lui „Barry” Obama timp de doi ani, având grijă totodată de sora sa mai mică Maya. Contactată în acest sens, Casa Albă nu a făcut niciun comentariu.

În prezent, Evie trăieşte într-o „colibă de dimensiunea unui dulap”, spălând rufe pentru a-şi procura hrana. În copilărie a fost bătut(ă) de tatăl său, care nu suporta ideea să aibă un asemenea fiu.

Discriminat, a părăsit şcoala şi a hotărât să înveţe să gătească. Astfel, în adolescenţă a ajuns să lucreze pentru o serie de oficialităţi de rang înalt. În 1969 a întâlnit-o pe Ann Dunham, mama lui Barack Obama, care se mutase în ţară de doi ani, după ce s-a căsătorit cu al doilea soţ, indonezianul Lolo Soetoro, continuă The Guardian.

Evie a declarat că a aflat din presa locală că băiatul de care a avut grijă a ajuns preşedintele Statelor Unite şi şi-a exprimat speranţa că acesta va utiliza puterea pe care o are pentru oameni ca ea. Obama a nominalizat-o în 2010 pe Amanda Simpson în funcţia de consultant în cadrul Departamentului pentru Comerţ, prima transsexuală care face parte din administraţia americană.

Contactată, Casa Albă a refuzat să de orice fel de detaliu despre dădaca transsexuală indoneziană.