Obama a promulgat legea prin care cei cu datorii la fisc de peste 50.000 de dolari rămân fără paşaport

Publicat: Luni, 07 Decembrie 2015 16:02 // Actualizat: Luni, 07 Decembrie 2015 16:02 // Sursa: romaniatv.net

Americanii cu datorii la fisc de peste 50.000 de dolari vor rămâne fără paşapoarte, din 2016, potrivit unui proiect de lege promulgat de preşedintele Barack Obama, care stipulează că Departamentul de Stat poate revoca, refuza sau limita paşapoartele datornicilor.

Detaliile administrative sunt puţine. Legea poate însemna că Departamentul de Stat nu va emite un paşaport nou pentru un datornic, nu îl va înnoi sau chiar l-ar putea revoca, relatează Forbes, scrie Mediafax.

Departamentul de Stat va acţiona, în mod evident, la sesizarea fiscului (IRS). Legea va limita astfel călătoriile în străinătate ale persoanelor care nu şi-au plătit taxele şi impozitele, dar ar putea fi afectate şi călătoriile aeriene interne, din cauza unor noi prevederi legate de introducerea unor standarde naţionale pentru actele de identitate, care nu au fost adoptate de toate statele federale.

Este vorba despre statele Louisiana, Minnesota, New Hampshire şi New York (care beneficiază de o excepţie).

Lista persoanelor afecte de măsură va fi realizată de IRS, care va aplica un prag de 50.000 de dolari de taxe federale neachitate, sumă care include şi penalităţile şi dobânzile.

Mai mult decât atât, dacă o persoană va contesta impozitele datorate, pe cale administrativă sau în justiţie, acest fapt nu va influenţa decizia de anulare a paşaportului.

Măsura va fi anulată dacă datornicul îşi plăteşte taxele conform unui acord de eşalonare. Reglementarea nu este limitată la cazurile penale, în care autorităţile consideră că este vorba de evaziune fiscală.

Libera circulaţie este un drept fundamental, atât între statele federale cât şi la nivel internaţional, şi nu este clar dacă legea va trece dacă va fi contestată din punct de vedere constituţional.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
americani datorii americani pasaport Barack Obama datorii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 dec 16:19
...de preşedintele Barack Obama, care stipulează că Departamentul de Stat poate revoca, refuza sau limita paşapoartele datornicilor. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H