Obama este dezgustat de campania electorală din SUA: Am ascultat DISCURSURI VULGARE

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a denunțat marți, zi crucială a primarelor prezidențiale, tonul "vulgar" al campaniei, vizându-l fără să îl numească, pe miliardarul Donald Trump.

15 mart. 2016, 20:31
Obama este dezgustat de campania electorală din SUA: Am ascultat DISCURSURI VULGARE

„Am ascultat discursuri vulgare și surse de diviziune care le privește pe femei, minoritățile”, a declarat Barack Obama în cursul unei întâlniri cu membri ai Congresului, reamintind că afirmațiile în cauză au avut în impact dincolo de granițele Statelor Unite.

„Cine suntem? Cum suntem văzuți în întreaga lume? Lumea este atentă la ce spunem și ce facem”, a subliniat liderul administrației de la Washington.

Donald Trump este acuzat de adversarii săi, chiar și din propria tabără republicană, că alimentează o atmosferă tot mai toxică în jurul campaniei sale, după tensiunile și violențele care au marcat mai multe mitinguri la sfârșitul săptămânii trecute.

Citeşte şi ALEGERI SUA 2012: Obama, discurs de învingător. Este convins că va avea „o seară bună”

„Trebuie să ne întrebăm cu toții ce am făcut care să contribuie la această atmosferă nocivă din lumea noastră politică”, a continuat Barack Obama. „Dacă unii au o responsabilitate mai mare decât alții, cu toții suntem obligați să inversăm această tendință”, a mai spus președintele american.

„Dușmănia dă naștere la dușmănie”, a avertizat el. „Trebuie ca asta să înceteze. Nu are nicio legătură cu corectitudinea politică, este vorba despre un comportament coroziv care ne poate slăbi democrația, societatea și chiar economia”, a mai declarat Barack Obama.