Obama îl face praf pe Trump: „Distruge democraţia, dacă de asta este nevoie ca să câştige” VIDEO

Printr-un discurs de la Muzeul Revoluţiei Americane din Philadelphia, fostul preşedinte al Statelo Unite Barack Obama şi-a arătat susţinerea pentru candidatul democrat Joe Biden, în cadrul Convenţiei Naţionale a Democraţilor, susţinută exclusiv online.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 09:34
Obama îl face praf pe Trump: „Distruge democraţia, dacă de asta este nevoie ca să câştige” VIDEO

Obama a stat departe de lumina reflectoarelor de când a părăsit Casa Albă şi chiar s-a ferit, în general, să-l critice pe actualul preşedinte, dar miercuri seară a ţinut un discurs în care l-a acuzat pe Trump de atacuri asupra democraţiei şi un dezinteres total faţă de îndatoririle funcţiei.

„Minimum de aşteptări de la un preşedinte ar fi să simtă o responsabilitate pentru siguranţa şi bunăstarea a 330 de milioane de oameni, indiferent de cum arătăm, în cine credem, pe cine iubim, câţi bani avem sau cu cine am votat. Şi ar trebui ca preşedintele să fie apărătorul şi garantul acestei democraţii.

Ar trebui să ne aşteptăm ca preşedintele să păstreze şi să apere libertăţile, drepturile şi idealurile pentru care atâţia americani au mărşăluit, au fost încarceraţi, au luptat şi chiar au murit.

Am sperat, pentru binele ţării, că Donald Trump ar putea arăta ceva interes pentru a face o treabă serioasă, că ar putea să începă să simtă importanţa funcţiei şi să ajungă să respecte democraţia care i-a fost încredinţată. Dar nu a făcut-o. De aproape patru ani, nu a arătat nici un pic de interes în a-şi face treaba, niciun interes în a găsi calea de mijloc, niciun interes în a-şi folosi imensa putere pentru a ajuta pe cineva, în afară de el şi de prietenii lui”, a spus Obama în discursul său.

Răspunsul preşedintelui Donald Trump a venit imediat, ca de obicei, pe Twitter.

„De ce a refuzat să-l sprijine făţispe Joe cel Încet până la final şi chiar şi atunci când a fost prea târziu? De ce a încercat să îl facă să nu candideze?”, a scris Trump pe reţeaua sa socială preferată.

Citeşte şi: Opozantul rus Aleksei Navalnîi, internat la terapie intensivă cu suspiciunea de otrăvire VIDEO