Obama reacţionează: Ideea că Occidentul este în război cu Islamul este o MINCIUNĂ

Președintele SUA, Barack Obama, a denunțat cu fermitate joi ideea, vehiculată de organizațiile teroriste, conform căreia Occidentul ar fi în război cu Islamul, pe care a catalogat-o drept 'o minciună oribilă', relatează AFP, citată de Agerpres. 

19 feb. 2015, 18:18
Obama reacţionează: Ideea că Occidentul este în război cu Islamul este o MINCIUNĂ

‘Comunitățile musulmane, inclusiv intelectualii și responsabilii religioși, au responsabilitatea de a lupta nu numai împotriva interpretărilor eronate ale Islamului ci și împotriva minciunilor conform cărora am fi angajați într-un șoc al civilizațiilor’, a declarat Barack Obama în ultima zi a unui summit dedicat combaterii extremismului violent la care au participat reprezentanți din 60 de țări.

‘Ideea conform căreia Occidentul este în război cu islamul este o minciună oribilă. Oricare ar fi religia noastră, avem cu toții responsabilitatea de a o respinge’, a adăugat el.

‘Această noțiune este soclul pe care teroriștii își construiesc ideologia și prin care încearcă să-și justifice violența’, a continuat Obama.

Reamintind că a lansat un apel în septembrie 2014, cu prilejul Adunării generale a ONU de la New York, la eradicarea extremismului violent, președintele american a cerut tuturor țărilor să avanseze ‘propuneri concrete’ în acest sens la următoarea sesiune, în toamnă.

‘SUA vor face mai mult pentru a lupta împotriva ideologiilor care incită la ură. Astăzi, le cer țărilor voastre să ni se alăture’ în această luptă, a adăugat el.