Obama susţine legea privind interzicerea a peste 100 de modele de arme

După masacrul de la o şcoală din Connecticut, în care şi-au pierdut viaţa 27 de persoane, între care 20 de copii, legislaţia care reglementează vânzarea, transferul, fabricarea şi importul de arme ar putea fi înăsprită.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 19:55
Obama susţine legea privind interzicerea a peste 100 de modele de arme

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va susţine proiectul de lege elaborat de o senatoare democrată privind interzicerea vânzărilor, transferurilor, fabricării şi importului a 100 de modele de arme de foc, anunţă Casa Albă.

„Preşedintele Obama susţine activ intenţia senatoarei Feinstein privind reintroducerea interdicţiilor referitoare la armele de foc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

Această lege federală adoptată în 1994, în timpul Administraţiei Bill Clinton, a expirat în 2004, iar Congresul SUA nu a mai prelungit-o.

Anunţul intervine la câteva zile după atacul armat care a avut loc într-o şcoală din statul Connecticut, în care au fost ucise 27 de persoane, dintre care 20 de copii.

Vânzarea, transferul, fabricarea şi importul a aproximativ 100 de tipuri de arme de foc ar urma să fie interzise, conform unui proiect de lege iniţiat de către senatoarea Dianne Feinstein. Lista include puşti şi pistoale semiautomate.