Obama trimite trupe în Camerun. 300 de militari americani luptă împotriva grupării Boko Haram

Președintele american Barack Obama a anunțat miercuri desfășurarea a 300 de militari americani în Camerun pentru operațiuni de intelligence, supraveghere și recunoaștere aeriană în cadrul luptei împotriva islamiștilor grupării Boko Haram.

14 oct. 2015, 17:51
Obama trimite trupe în Camerun. 300 de militari americani luptă împotriva grupării Boko Haram

Într-o informare adresată liderilor celor două camere ale Congresului și făcută publică de Casa Albă, Obama a precizat că 90 de militari au început să fie desfășurați la fața locului de luni și că această cifră va ajunge la ‘circa 300’.

Operațiunea a fost lansată ‘cu acordul guvernului camerunez’, precizează executivul american. Un înalt responsabil american a declarat pentru AFP că ea face parte din ‘eforturile în curs pentru combaterea Boko Haram’.

Aceste forțe, care vor fi înarmate pentru a-și asigura protecția și securitatea, vor rămâne în Camerun ‘până când susținerea lor nu va mai fi necesară’, se mai menționează în nota de informare a Casei Albe.

Citeşte şi Atac asupra unei baze a grupării Boko Haram, în Nigeria. Peste o sută de militanţi au fost ucişi

Camerun face parte din coaliția de luptă împotriva insurgenților care comit de mai multe luni atentate sângeroase dincolo de nord-estul Nigeriei, fieful lor istoric, pentru a lovi statele limitrofe din bazinul lacului Ciad: Ciad, Camerun și Niger.

Un dublu atentat a lovit duminică nordul extrem al Camerunului, provocând moartea a cel puțin nouă persoane, a doua zi după un alt atac criminal, în Ciad, atribuit Boko Haram.