Obezitatea a ajuns un lucru banal în Anglia. Cum arata manechinele din magazinele cu articole de sport din Marea Britanie

Jurnalista britanică Isabel Oakeshott a stârnit o mare polemică în Anglia, după ce a publicat pe Twitter o fotografie cu un manechin gras, criticând acest gen de reclamă publică.

15 ian. 2022, 11:21
Obezitatea a ajuns un lucru banal în Anglia. Cum arata manechinele din magazinele cu articole de sport din Marea Britanie

„Iartă-mă, că am păcătuit. Într-un tweet de săptămâna trecută, am vorbit răspicat despre pericolele de a fi gras. În schimb, am primit o tiradă de înjurături și amenințări cu moartea. Ei bine, îmi pare rău? Nu îmi pare rău. În timp ce NHS se luptă cu efectele unei crize naționale de obezitate în Anglia, este timpul pentru câteva adevăruri.

Totul a început când am dat peste un manechin gigantic într-un magazin de articole de sport din Londra. Purtând o jachetă puf verde-lime, peste un sutien sport din velur, și jambiere asortate, arăta ca o luptătoare de sumo. Nu numai că era de o obezitate morbidă, dar avea aproximativ 2,7 metri înălțime, ceea ce înseamnă că burta și coapsele ei erau chiar în fața mea.

Am postat pe Twitter că astfel de încercări de a promova mișcarea pozitivă a corpului – care predică susținerea fără deosebire a tuturor formelor și dimensiunilor – nu sunt incluzive, ci periculoase. Și tot iadul s-a dezlănțuit asupra mea”, a scris Isabel Oakeshott, în Daily Mail.

Manechinul postat pe Twitter de Isabel Oakeshott:

Manechinul postat pe Twitter de Isabel Oakeshott

Citeşte şi Fructul adorat de români care te scapă de obezitate şi previne diabetul. Iată cum trebuie consumat

„Poate că dacă ar fi avut un cap, ar fi putut arăta ca un Tițian din zilele noastre, afișându-și cu mândrie curbele în timp ce se ridică deasupra simplilor muritori. Așa cum era, însă, minunea fără chip și trup ciudat de neproporționat era mai mult ciudată decât fabuloasă.

Nu mă înțelegeţi greșit: mare poate fi frumos. Modelele de mărime plus, precum Ashley Graham, sunt uimitoare, la fel ca milioane de fete și femei obișnuite care nu au mărimea 8 sau 10. Dar obezitatea morbidă nu este o stare care trebuie sărbătorită: este periculoasă. În timp ce Marea Britanie se confruntă cu o problemă uriașă legată de greutatea corporală, îngrijorarea mea este că mărcile promovează forme foarte mari ale corpului, ca și cum nu ar fi nimic greșit sau nesănătos cu acel fizic„, mai scrie jurnalista.

Citeşte şi Legătura clară între obezitate şi rata mortalităţii de Covid. 9 din 10 decese s-au produs în ţările unde majoritatea populaţiei e supraponderală