Obiceiuri ale oamenilor odihniţi şi plini de energie

Cu siguranţă îi priveşti cu o uşoară invidie pe acei oameni odihniţi care sunt mereu în formă şi cu chef de viaţă. Privindu-te în oglindă îţi dai seama că tu eşti departe de a fi un om odihnit şi nu ştii care este secretul.

05 nov. 2013, 21:34
Obiceiuri ale oamenilor odihniţi şi plini de energie

Iata cateva obiceiuri ale oamenilor odihniti pe care ar fi bine sa le incerci si tu:

1. Au un program regulat de somn

Rutina somnului este foarte importanta si ajuta ceasul biologic sa se seteze. Culca-te in fiecare zi la aceeasi ora si trezeste-te in fiecare zi la aceeasi ora. Inclusiv in weekend. Incercarea de a „recupera” somnul pierdut in timpul saptamanii iti da peste cap ritmul circadian si astfel vei fi tot timpul obosit.

2. Nu isi verifica „electronicele” in pat

Potrivit sondajelor de specialitate, peste 90% dintre oameni isi aduc in dormitor si chiar in pat telefoanele, laptop-urile, tabletele si alte electronice de ultima generatie (peste 60%). Chiar daca nu lucrezi la ele, simplul fapt ca le ai in camera iti strica somnul. Specialistii spun ca aceste aparate emit o lumina care „anunta” creierul ca este timpul sa te trezesti. In plus, daca patul este perceput ca „birou”, nu te va putea lua somnul, intrucat creierul asociaza patul cu o stare de alerta, nu de somn.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Importanţa somnului şi sfaturi pentru o odihnă sănătoasă