Importanţa somnului şi sfaturi pentru o odihnă sănătoasă

Nopţile cu somn adânc şi odihnitor au ca rezultate mai multă energie, un sistem imunitar mai puternic, o stare generală mai bună şi chiar o viaţă mai lungă. Şi 8 ore pe noapte pot să îţi fie suficiente, dar e foarte probabil să nu ajungi la acest număr.

RomaniaTV.net
02 nov. 2013, 20:18
Importanţa somnului şi sfaturi pentru o odihnă sănătoasă

Se pare ca probleme cu somnul sunt mai comune la femei decat la barbati. Chiar daca nu ai copii care sa te tina treaza, nivelul fluctuant de estrogen in functie de perioada lunii, poate sa iti afecteze somnul. Exista totusi metode eficiente de a alunga pe deplin insomnia.

Citeste urmatoarele sfaturi pentru a dormi mai bine in fiecare noapte si alege macar cateva dintre cele care ti se potrivesc.

Programul de somn

Impune-ti un program de somn pe care sa il respecti. Culca-te la aceeasi ora noaptea si trezeste-te la aceeasi ora dimineata. Chiar si in weekenduri. Somnul regulat iti va echilibra si ceasul biologic.

Citeşte şi Ai probleme cu SOMNUL? Vezi alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a DORMI BUŞTEAN

Jurnalul somnului

Pastreaza un jurnal in care noteaza timp de 2 saptamani date despre ziua ta si somnul din acea noapte. La ce ora te-ai bagat in pat, cat ti-a luat sa adormi etc. Asa iti vei da seama cum si de ce fluctueaza somnul tau si ce trebuie sa schimbi.

Fumatul provoaca insomnii

Renunta la fumat. Nicotina este un excitant al sistemului nervos si te tine treaz noaptea ca sa nu mai vorbim si de celelalte efecte nocive.

Citeşte şi Când şi cât să DORMI pentru a fi ODIHNIT. Care este legătura dintre somn şi obezitate
 
Antidepresivele alunga somnul

Atentie la medicamente! Unele pot sa iti afecteze odihna, mai ales antidepresivele si cele pentru tensiune arteriala ridicata. Intreaba-ti doctorul daca ele afecteaza acest important aspect al vietii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO