Obiceiuri care îţi vor întări voinţa

Cu toţii ştim cât de importantă este voinţa atunci când îţi propui un ţel. Fără o voinţă puternică te vei opri la primul pas. Iată 5 obiceiuri care îţi vor întări voinţa.

04 iul. 2016, 20:14
Obiceiuri care îţi vor întări voinţa

Practica concentrarea

Credem ca fiecare decizie pe care o luam in timpul zilei vine ca urmare a unui proces bine informat de luare a deciziilor. Insa 45% din hotararile pe care le luam zilnic sunt complet automate. De la ce alegem sa mancam, la decizia de cum ne imbracam, sau ce facem prima oara cand ajungem la birou, toate sunt luate de creierul nostru aflat pe pilot automat. Poti inlatura acest obicei daca devii constient atunci cand iei vreo decizie. Spre exemplu, te-ai putea intreba de ce iei cafea imediat ce ajungi la birou, ori de ce mananci cereale la micul dejun si nu oua. Punand sub semnul intrebarii deciziile zilnice iti vei intari vointa si vei face alegeri mai bune in timpul zile.

Proactivitatea

Cand cercetatorii au intalnit un grup de oameni din Olanda cu o vointa puternica, au crezut ca sunt sfinti. Mancau extrem de sanatos, faceau sport in mod regulat, nu leneveau aproape niciodata si au raportat mai putin stres decat oricare alta persoana din jurul lor. Insa nu erau sfinti deloc. Multi dintre ei au marturisit ca daca s-ar afla intr-un bar nu l-ar parasi prea repede. Altii au recunoscut ca n-ar putea rezista unei bucati de ciocolata daca ar avea-o la indemana. Se parea ca acesti „sfinti” puteau ceda la aceleasi tentatii ca si oamenii obisnuiti. Care era, totusi, secretul lor? Pur si simplu evitau sa ajunga in asemenea situatii. Stilul lor de viata era foarte bine organizat astfel incat sa nu ajunga in fata acestor tentatii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.