Obiceiuri care te îmbătrânesc prematur

Orice acțiune are repercusiunile ei, astfel că atât alimentația, cât și stilul de viață își pot pune amprenta asupra fizicului și a psihicului tău.

01 aug. 2017, 07:07
Obiceiuri care te îmbătrânesc prematur

Nu mai are rost să menționăm faptul că viciile nu sunt tocmai o alegere sănătoasă în viața noastră și că este foarte important ca orice să aibă o limită pentru a se păstra un echilibru între psihic și fizic.

Atât alcoolul, cât și fumatul sunt două acțiuni pe care le faci asumat și care te îmbătrânesc prematur, însă nu sunt singurele.

Petreci prea mult timp pe plajă

Toți vrem o piele frumoasă și pentru asta stăm cu orele la soare chiar și cu riscul de a ne confrunta ulterior cu arsuri solare. Dcaă faci parte din categoria de oameni ce abea așteaptă să vină concediul ca să se bucure de soare la mare, ține cont de faptul că în felul acesta tenul tău riscă să se confrunte cu anumite probleme printre care și îmbătrânirea prematură a pielii. Prea mult bronz sau un ten deja înnegrit de razele solare este și deshidratat, un alt aspect care contribuie la îmbătrânirea prematură.

Astfel, îți vei pierde din elasticitatea pielii, se vor remarca ridurile adânci sau acele vene roșii mici la suprafața pielii sau chiar pistruii ce uneori pot fi chiar inestetici.

Academia Americană de Dermatologie recomandă folosirea cremelor cu factor de protecție pe toată perioada anului dar mai ales în sezonul estival, acum cele cu un SPF de minin 30 este de o reală necesitate pentru sănătatea pielii tale.

Nopți albe repetate

Cu cât sunt mai puține orele de somn cu atât mai obosit și îmbătrânit va fi atât tenul cât și corpul tău. Somnul de noapte ste indispensabil pentru buna activitate a tuturor organelor tale. Dacă simți cum s-a acumulat oboseala în corpul tău, ia o pauză și trage un pui de somn. Atunci când organismul este suprasolicitat apare senzația de căscat, astfel creierul îți transmite semnalul că nu i-au ajuns orele de somn sau că este momentul să iei o pauză.

Află mai multe despre obiceiurile care te îmbătrânesc prematur AICI