Obiceiuri distructive care cauzează probleme pielii tale

Pielea noastră este foarte delicată şi este nevoie să o îngrijim corespunzător ca să arate sănătoasă şi frumoasă. Ca atare, este esenţial să fim conştienţi şi mai ales conştiente ce obiceiuri dăunătoare avem care ne pot strica pielea, îmbolnăvind-o, şi la care nici nu ne gândim.

04 apr. 2013, 20:44
Obiceiuri distructive care cauzează probleme pielii tale

Pielea este primul lucru pe care cineva îl remarcă la noi. Şi nici un fard nu te poate ajute dacă deja suferi de diverse probleme ale pielii. Este absolut esenţial să afli şi să elimini aceste motive care cauzează pistrui, iritaţii sau alte deteriorări ale pielii tale. Motivele pot diferi, de la o dietă nesănătoasă până la obiceiuri de menţinere a frumuseţii pielii pe care nu le respecţi.

1. Dormi fără să te demachiezi

Când te duci la culcare cu fardul de peste zi pe chip nu ai nicio şansă să ai o piele frumoasă şi îngrijită. Îţi expui pielea la o reală tortură, obligând-o să stea toată noaptea cu combinaţia de fard de peste zi, praf, grasime. Porii se vor închide iar pielea este supusă deteriorării vizibile.

2. Reaplici fard pe durată zilei peste cel de dimineaţa

Nu aplica niciodată un fard nou peste zi, deasupra celui pe care l-ai pus de dimineaţa. Nu îţi poţi imagina cât rău cu putinţă face asta pielii tale. Dacă pui fond de ten sau pudra peste fardul de dimineaţă îţi va înfunda porii cu mizeria de peste zi (fard, grasime, praf) şi aşa apare iritaţia sau pistruii, petele de pe faţa sau coşurile. Mai bine învesteşte într-un demachiant bun şi tampoane demachiante din belşug ca să-ţi curezi pielea, după care îţi poţi aplică un nou rând de farduri ca să ai un look proaspăt.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.