Obiceiuri legate de 1 aprilie. Păcălelile se fac numai până la ora 12

1 aprilie 2015. În România, tradiţia păcălelilor de 1 aprilie începe în 1919, odată cu adoptarea calendarului Gregorian. Dar obiceiul este mult mai vechi: romanii serbau, începând cu 25 martie, Hilaria - echinocţiul de primăvară şi renaşterea naturii.

RomaniaTV.net
29 mart. 2015, 14:42
Obiceiuri legate de 1 aprilie. Păcălelile se fac numai până la ora 12

1 aprilie 2015. Nu se fac nunţi şi cununii: vechile superstiţii mai spun şi că ziua de 1 aprilie este total contraindicată pentru astfel de evenimente, pentru că… numai fericite nu vor fi. Fie că mirii nu vor avea parte de „casă de piatră” şi se vor despărţi, fie că relaţia va merge prost, susţinută prin sacrificiul soţului, care va trăi sub papucul soţiei!

Cele mai tari farse de 1 Aprilie de anul acesta: Cum ne-au păcălit cele mai mari companii

Dacă o femeie păcăleşte bărbatul care o consideră agreabilă, se pare că este de bun augur – soarta le-a rezervat o relaţie frumoasă, poate chiar o căsătorie, scrie libertatea.ro.

Veşti bune pentru părinţi: dacă au copii născuţi pe 1 aprilie, nu mai trebuie să-şi facă griji pentru viitorul lor, fiindcă aceştia vor fi urmăriţi de noroc. În plus, vor fi persoane dotate cu umor, gata oricând să facă farse, dar greu de păcălit.

BANCUL ZILEI: 1 Aprilie

1 aprilie 2015. Atenţie însă, nu trebuie să-şi încerce norocul la… jocuri de noroc! Fiindcă vor avea parte numai de pierderi.

Păcălelile trebuie făcute doar până la ora 12, la prânz. Dacă sunt făcute mai târziu, nu mai sunt de bun augur.


loading...