Obiceiuri nesănătoase dar care îţi fac bine

Cel puţin la nivel declarativ, cei mai mulţi dintre oameni îşi doresc să facă lucrurile ca la carte. Şi nu este nimic rău în asta. Spre exemplu, să vrei să ai o viaţă sănătoasă cu un regim echilibrat şi mult sport este o iniţiativă excelentă. Însă asta nu înseamnă că dacă într-o zi ai mâncat fast-food după 6 luni în care te-ai hrănit sănătos, sau că ai sărit o zi în care n-ai făcut sport ar trebui să te învinovăţeşti sau să-ţi spui ce persoană fără voinţă eşti. Uneori, obiceiurile nesănătoase te pot chiar ajuta, însă nu trebuie să abuzezi de ele.

RomaniaTV.net
01 feb. 2013, 06:56
Obiceiuri nesănătoase dar care îţi fac bine

Iată câteva dintre obiceiurile nesănătoase dar care îţi fac bine:

1. „Să uiţi” să-ţi dai cu cremă de protecţie solară

Un studiu recent realizat la Universitatea de ştiinţă şi tehnologie Missouri sugerează că protejarea constantă a pielii cu cremă de protecţie solară ar putea să crească riscul de a dezvolta cancer de piele. Potrivit cercetătorilor, de vină sunt unele dintre ingredientele din cremele de protecţie solară care îşi schimbă compoziţia chimică când intră în contact cu razele ultraviolete şi care astfel pot afecta pielea. Mai mult, protecţia oferită de cremele solare împiedică pielea să producă vitamina D, un nutrient care împiedică celulele să devină canceroase.

2. Să bei cafea în loc de apă

Apa vindecă, iar cafeaua este rea, nu-i aşa? Ei bine, potrivit studiilor Universităţii Nashville Vanderbilt, cafeina împiedică pătrunderea zahărului în celulele creierului şi în muşchi, ceea ce înseamnă o reducere cu aproape 50% a riscului de a dezvolta diabet.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro