OBICEIURI pe care le crezi sănătoase, dar care sunt PERICULOASE. Cum poate fi SPĂLATUL PE DINŢI nociv

Unele obiceiuri pe care ni le-am însuşit şi despre care credem că sunt sănătoase nu sunt chiar atât de benefice pentru organism.

24 mart. 2015, 20:50
OBICEIURI pe care le crezi sănătoase, dar care sunt PERICULOASE. Cum poate fi SPĂLATUL PE DINŢI nociv

Iata cateva practici care, in realitate, sunt nocive pentru sanatate:

1. Folosirea excesiva a dezinfectantului pentru maini. Inainte de a deschide flaconul pentru a-ti igieniza mainile, uita-te pe ambalajul acestuia pentru a vedea daca are in compozitie triclosan. Daca da, mai bine foloseste varianta clasica de curatare – apa si sapunul. Triclosanul creste rezistenta bacteriilor si a virusurilor la antibiotice. Acelasi lucru se aplica si in cazul sapunurilor antibacteriene care au in compozitie triclosan, scrie sanatate.bzi.ro care citează site-ului Mother Nature Network.

2. Spalatul pe dinti imediat dupa fiecare masa. Este un obicei care ar trebui amanat sau, mai bine inlocuit cu clatirea gurii cu apa dupa masa, recomanda medicul stomatolog Greg Diamond. Acest lucru se intampla deoarece alimentele si bauturile pe care le consumi pot depune pe suprafata dintilor o pelicula acida, iar periajul dintilor imediat dupa masa nu face altceva decat sa contribuie la distrugerea smaltului dintilor.

3. Excesul de exercitii cardio. Joseph Ciccone, specialist in fizioterapie la centrul Columbia Doctors Eastside Sports Therapy din New York, sustine ca in cazul in care ne rezumam exclusiv la astfel de exercitii fizice, riscam ca organismul sa se obisnuiasca cu acest regim, iar in timp vom observa ca pierdem mai putin in greutate.

Mai mult, miscarea pe banda de alergat sau pe bicicletele eliptice poate conduce chiar la ingustarea musculaturii si la ranire. Recomandat este intotdeauna sa variezi exercitiile fizice pentru a lucra toate grupele de muschi.

Citeşte şi Obiceiurile care îţi distrug creierul fără să fii conştient de acest lucru