Obiceiuri tipic masculine care le enervează pe neveste

Este foarte important pentru bărbaţi să ştie care dintre lucrurile pe care le fac sau le spun le deranjează pe partenerele de viaţă. Până la urmă, succesul unei relaţii depinde de acest lucru, iar pentru bărbaţi este la fel de important să-şi înţeleagă soţiile şi să ajungă împreună la un punct comun.

RomaniaTV.net
06 mart. 2013, 21:27
Obiceiuri tipic masculine care le enervează pe neveste

O căsnicie de succes este bazată pe respect şi încredere reciprocă şi pe compromis. Fiecare dintre cei doi parteneri trebuie să depună eforturi pentru ca lucrurile să meargă în direcţia bună. Pentru bărbaţii care doresc să-şi îmbunătăţească relaţia, iata obiceiuri masculine care le enervează din cale afară pe soţii:

Ţii minte o mulţime de lucruri despre sport, însă uiţi cu desăvârşire ce ţi-a spus ieri

Soţia ta trebuie să înţeleagă faptul că relaţia ta cu lumea sportului are mult mai mulţi ani decât căsnicia voastra, plus anii în care eraţi doar prieteni. Parcă dintotdeauna ai fost o adevărată enciclopedie sportivă, în schimb discuţiile cu soţia ta despre sentimente şi despre lista cu ceea ce ai de făcut durează doar de câţiva ani. Aşa că nu este de mirare că uneori nu-ţi mai aminteşti nimic în legătură cu acestea. Cel mai bine este ca în timpul discuţiilor să-i aprobi spusele astfel încât să nu pari că eşti cu gândul la meciurile din acestă seară.

Nu-ţi ceri iertare

Adevărul este că bărbaţii sunt încăpăţânaţi. Iar să-şi ceară iertare înseamnă să admită că au greşit şi să-şi asume responsabilitatea pentru asta. Chiar dacă ştiu că gresesc le este greu să admită asta. De fapt, cu cât greşesc mai tare cu atât mai dificil le este să-şi ceară iertate. Acesta este modelul comportamental pe care l-au învăţat de la bunicii şi taţii lor care nu le-au cerut niciodată iertare soţiilor, deşi era evident pentru toată lumea că greşesc. Chiar dacă, aşa cum ştim, progresul este un proces complicat, ar fi cazul să începi să uiţi de „moştenirea” din familie.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.