OBICEIURI zilnice care te îmbătrânesc RAPID

Pielea ta are nevoie de o îngrijire deosebită în fiecare zi. Numai în acest fel poţi întârzia cât mai mult apariţia primelor semne de îmbătrânire.

07 mai 2014, 13:47
OBICEIURI zilnice care te îmbătrânesc RAPID

Iată la ce obiceiuri zilnice trebuie să renunţi:

1. Nu foloseşti cremă cu factor de protecţie solară. Razele ultraviolete sunt responsabile pentru cele mai multe riduri apărute prematur. Fotoîmbătrânirea este cauzată de expunerea la soare fără protecţie şi se poate produce indiferent de anotimp. Astfel, pentru a evita ridurile premature este bine să foloseşti creme hidratante cu factor de protecţie solară zi de zi, scrie eva.ro.

Citeşte şi Alimente cu efect anti-îmbătrânire pe care este bine să le consumi la micul dejun

2. Bei prea mult alcool. Consumul de alcool are un efect imediat asupra pielii tale, cauzând cearcăne, pungi sub ochi, pori dilataţi şi înroşire. Efectele pe termen lung sunt însă şi mai grave. Alcoolul conduce la deshidratarea pielii, apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură.

3. Nu consumi fructe şi legume. Pielea are nevoie de antioxidanţi, substanţe care au capacitatea de a reduce efectul radicalilor liberi, compuşi care deteriorează ADN-ul celular, cauzând îmbătrânirea. Alimentele bogate în antioxidanţi sunt fructele şi legumele.

4. Nu porţi ochelari de soare. Pielea din jurul ochilor este foarte subţire şi sensibilă, fiind şi locul în care apar de obicei primele riduri fine. Folosirea ochelarilor de soare te ajută să-ţi protejezi privirea de efectele razelor ultraviolete.

Citeşte şi Atenţie la faţa ta! Ce afecţiuni poţi depista privindu-te în oglindă