Obiectul de pe vremea bunicilor care costă o avere. Dacă încă îl aveți acasă îl puteți vinde chiar și cu 8.000 de lei

Conceptul vintage are tot mai mulți fani în România. Oamenii sunt interesați de tot felul de obiecte cum erau pe vremea bunicii, fie că vorbim despre articole vestimentare sau casnice.

13 mart. 2023, 19:28
Obiectul de pe vremea bunicilor care costă o avere. Dacă încă îl aveți acasă îl puteți vinde chiar și cu 8.000 de lei

Obiectul de pe vremea bunicilor care costă o avere. Pe vremea bunicilor sau străbunicilor noștri, aparatele radio erau adevărate bijuterii. Televizorul, spre exemplu, nu era întâlnit la tot pasul. Acum nu mai sunt așa de populare, dar colecționarii le acordă o atenție aparte.

În ziua de astăzi, radioul cu tuburi se găsește la muzeu sau în unele galerii de artă și e considerat piesă de colecție. Cei care l-au păstrat în casă ar putea să facă o mică avere din asta. Mai multe astfel de aparate au fost scoase la vânzare pe mai multe site-uri de specialitate, în speranța că o persoană interesată ar putea să plătească bani frumoși pentru radioul bunicii. Pentru un astfel de aparat e nevoie de cel puțin 2.200 de lei și poate să ajungă până la peste 8.000 de lei, în funcție de model.

Citește și Moneda comunistă care te poate îmbogăți pe loc! Cu cât se vinde 1 leu din 1966 pe OLX

Obiectul de pe vremea bunicilor care costă o avere

Pe OLX sunt expuse o mulțime de obiecte vitange, iar printre acestea e și un aparat radio fabricat între 1963 și 1964. Potrivit vânzătorului, Radio Capri 6401 este un model de epocă, cu tuburi. Acesta ar fi „unul dintre radiourile cele mai prestigioase din blocul comunist, vârf de gamă al producătorului, înglobând cele mai performante soluții ale vremii, precum intrare și etaj audio stereo, difuzoare de înaltă calitate, fiind primul model al producătorului cu unghiuri drepte, adaptat stilului de design scandinav al epocii (începutul anilor ‘60)”.

Acest model de radio costă 2.200 de lei. Vânzătorul a specificat în anunț că radioul, cu toate că e foarte vechi, funcționează perfect. Dispozitivul a fost îngrijit, curățat și recondiționat. Vânzătorul precizează că acest model a fost „produs special pentru Republica Populară Română, dovada fiind scala de sticlă ce are notațiile cu prescurtări ale limbii române (ex. UUS – Unde Ultra Scurte, UM – Unde Medii, PU – pickup, MG – Magnetofon, O – Oprire etc)”.

Citește și De necrezut! Cât poate să coste o bancnotă de 500 de lei cu Brâncuși pe OLX. Dacă încă o mai aveți puteți primi bani frumoși pe ea

Un alt vânzător a pus pe același site un anunț cu un „radio picap vintage hifi traviata2 S692Ap cu lămpi vechi”. Cei care își doresc în colecția proprie un astfel de dispozitiv trebuie să scoată din buzunar suma de 8.359 de lei. Cumpărătorii vizați sunt strict cei colecționari, deoarece piesa nu mai funcționează.