Moneda comunistă care te poate îmbogăți pe loc! Cu cât se vinde 1 leu din 1966 pe OLX

Românii care încă mai dețin monede vechi, din perioada comunistă, ar putea obține o mică avere în schimbul acestor piese de colecție. O monedă de 1 Leu din 1966 este vândută cu o sumă uriaşă pe OLX.

21 feb. 2023, 15:35
Moneda comunistă care te poate îmbogăți pe loc! Cu cât se vinde 1 leu din 1966 pe OLX

Românii au început să își vândă diverse bunuri pe OLX pentru a mai face rost de bani. Pe lângă telefoane mobile, autoturisme sau mobilă la mâna a doua, mulți oameni au început să îşi scoată la vânzare şi banii vechi.

Cei care vânează astfel de oferte inedite sunt colecţionarii, care sunt dispuşi să plătească oricât.

Citiți și: FOTO: Fabulos! Iată moneda care îi poate îmbogăți pe românii care o au în portofel. Se vinde pe internet cu 16.000 de lei

Suma fabuloasă cu se vinde pe OLX moneda comunistă de 1 Leu din perioada comunistă

Spre exemplu, o monedă de 1 Leu din anul 1966, celebră la acea vreme, a fost scoasă la vânzare cu 5.000 de lei pe OLX. Românul care a postat anunțul spune că moneda este una foarte rară și nu poate fi găsită oriunde.

„Monedă foarte rară de 1 Leu din anul 1966. Predare personală în Cluj-Napoca sau trimit prin poștă în sistem ramburs”, se arată în anunțul postat de un bărbat din Cluj.

Moneda a fost fabricată în timpul regimului comunist, în 1966, atunci când România este condusă de Nicolae Ceaușescu.

Așadar, cei care au în casă bani vechi se pot îmbogăți dacă vor să îi vândă pe internet. Dacă aveți bani și monede vechi în casă puteți o sumă frumoasă, mai ales că sunt colecționari de bani care abia așteaptă să le cumpere. Mai mult, unii români vând seturi întregi cu astfel de bancnote și atunci suma crește considerabil.

De asemenea, o altă femeie din București a scos la vânzare aceeași monedă comunistă de 1 Leu, cu aceeași sumă.

 

Aceasta a fost cea mai populară monedă circulată de 1 Leu din anul 1966. Pe reversul monedei se regăsesc munți, din spatele cărora răsare soarele, un tractor pe câmp, cinci sonde de petrol și valoarea nominală 1 LEU. Aversul prezintă stema Republicii Socialiste România.

Citiți și: Te vei îmbogăți imediat dacă ai acești bani vechi în casă! Cu câţi lei se vinde acum o bancnotă de 3 lei din 1966