Obiectul din mașină pe care nu trebuie să îl ții mai mult de câteva ore. Atenție, șoferi!

Aproape toată lumea depozitează fel de fel de lucruri în mașină. Fie că uită de ele ori cred că nu sunt deloc dăunătoare, însă unele dintre aceste obiecte nu trebuie ținute prea mult în autoturism.

02 nov. 2021, 11:27
Obiectul din mașină pe care nu trebuie să îl ții mai mult de câteva ore. Atenție, șoferi!

Obiectul din mașină pe care nu trebuie să îl ții mai mult de câteva ore. Aproape toată lumea depozitează fel de fel de lucruri în mașină. Fie că uită de ele ori cred că nu sunt deloc dăunătoare, însă unele dintre aceste obiecte nu trebuie ținute prea mult în autoturism.

Obiectul din mașină pe care nu trebuie să îl ții mai mult de câteva ore

O sticlă de apă este necesară mai ales când faci un drum lung. Cu toate acestea, dacă o ţii în mașină pentru o perioadă lungă de timp, apa poate fi extrem de dăunătoare. Chiar dacă sticlele de apă au un termen de valabilitate, asta nu înseamnă că ele expiră. Cu toate acestea, dacă sunt lăsate la temperaturi și în locuri nepotrivite, chimicalele din sticla de plastic poate contamina apa.

Mare atenție la mașina de spălat. Această greșeală banală îți poate strica hainele și lasă un miros urât!

Un studiu publicat în 2014 de Agenţia Departamentului de Sănătate şi de Servicii Umane din SUA a constatat că substanţele din care este făcută sticla (antimoniul şi bisfenolul A /BPA) s-au scurs în apă atunci când sticla a fost lăsată la temperaturi ridicate, pentru câteva săptămâni. În urma acestei reacţii, calitatea apei a fost afectată, iar sănătatea consumatorului a fost pusă în pericol!

Nu fierbe niciodată aceste alimente. Greșeala pe care gospodinele o fac frecvent: Pot apărea probleme!

Așadar, dacă știi că ai o sticlă de apă în mașină de ceva vreme și te afli blocat în trafic, cel mai bine ar fi să aștepți până ajungi acasă sau la un magazin de unde să îți iei altă apă, pentru că riști să îți pui în pericol sănătatea odată cu consumul acestei ape! Cu toate acestea, dacă ai o sticlă de apă care nu a stat prea mult în mașină, o poți consuma fără probleme. „Dacă îţi laşi apa în maşină pentru câteva ore, cantitatea de BPA / biosfenol A va fi probabil neglijabilă şi nu va fi dăunătoare”, explică dieteticianul Kelsey Lorencz.