Nu fierbe niciodată aceste alimente. Greșeala pe care gospodinele o fac frecvent: Pot apărea probleme!

Tot mai multe gospodine aleg să fiarbă alimentele pentru a avea mese cât mai sănătoase, fără prăjeli și grăsimi. Însă trebuie să aibă mare grijă la acest aspect.

01 nov. 2021, 09:40
Nu fierbe niciodată aceste alimente. Greșeala pe care gospodinele o fac frecvent: Pot apărea probleme!

Nu fierbe niciodată aceste alimente. Trebuie să știm că există o categorie de produse care nu trebuie niciodată pregătite în acest mod pentru că a putea cauza diferite probleme.

Nu fierbe niciodată aceste alimente. Greșeala pe care gospodinele o fac frecvent: Pot apărea probleme!

Astfel, gospodinele trebuie să țină cont de faptul că fierberea anumitor alimente elimină nutrienții pe care îi conțin, așa că trebuie preparate într-un mod diferit.

Cea mai mare greșeală făcută frecvent în bucătărie este fierberea legumelor. Astfel, așa ai putea pierde până la 50% din nutrienții pe care le au și nu te poți bucura de multitudinea de beneficii cu care vin la pachet.

Printre legumele care conțin vitamine solubile în apă sunt varza, spanacul, mazărea fasolea și broccoli. Evită prepararea lor prin aceasă metodă. Le poți prepara însă la aburi sau cu foarte puțină apă pentru a păstra valoarea nutritivă.

Iată câteva alimente pe care le poți fierbe cu încredere:

Morcovi. Prepararea termică a acestora evidențiază carotenoidele pe care le conțin aceste legume, nutienții responsabili pentru culoarea portocalie, dar și pentru combaterea unor forme de cancer. Atenție, însă! Ideal ar fi să consumați morcovii fierți (de preferat întregi) și nu prăjiți. Puteți să preparați apoi cu ei un piure delicios.

Ciuperci. O ceașcă de ciuperci albe gătite conține o cantitate dublă de potasiu, zinc și magneziu, față de aceeași cantitate de ciuperci consumate crude. Și încă ceva: să știți că și ciupercile considerate comestibile conțin mici cantități de toxine, care se elimină prin procesul de gătire. Ideal ar fi să preparați aceste legume sote, într-o tigaie antiaderentă, cu foarte puțin ulei. Pentru un supliment de aromă, puteți adăuga cimbru și usturoi.

Citește și: Alimentele banale care ne ajută să scăpăm de astenia de toamnă! Secretul dezvăluit de un celebru nutriționist
Sparanghel. Un studiu recent a arătat că, prin gătire, crește nivelul a șase substanțe nutritive, inclusiv antioxidanții care luptă împotriva cancerului. Pont: scufundați tulpinile de sparanghel în apă clocotită și scoateți-le din oală imediat ce capătă o culoare verde intens. Stropiți-le apoi cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline.

Citește și: Nu pune niciodată aceste alimente din frigider! Îşi pierd gustul şi calitatea nutritivă


loading...
Partenerii noștri