Avion Air France, aterizare de urgenţă în Kenya: Două persoane au fost reţinute

Un cuplu de pasageri care se aflau în avionul Air France care a aterizat de urgenţă în Kenya, din cauza unui obiect suspect depistat la bord, a fost reţinut luni dimineaţă, la revenirea la Paris. Avionul zbura între insule Mauritius și Paris, dar a fost redirecţionat spre Kenya, după depistarea obiectului suspect, care s-a dovedit, în cele din urmă, a fi inofensiv.

RomaniaTV.net
21 dec. 2015, 11:38
Avion Air France, aterizare de urgenţă în Kenya: Două persoane au fost reţinute

Compania Air France a depus plângere la tribunalul de mare instanță din Bobigny (regiunea pariziană) în urma incidentului, care a pus în pericol viețile pasagerilor, a anunțat o purtătoare de cuvânt.

Potrivit Le Figaro, bărbatul care a fost arestat ar fi un fost poliţist.

Descoperirea obiectului a forțat avionul, un Boeing 777 având la bord 459 pasageri și 14 membri de echipaj, să aterizeze de urgență la Mombasa, în Kenya, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Obiectul, confecționat din hârtie, carton și un cronometru de bucătărie, a fost descoperit de un pasager în toaleta avionului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Aterizare de urgenţă a unui avion Air France, din cauza unui dispozitiv suspect. UPDATE: Nu era BOMBĂ

Președintele-director general al Air France, Frederic Gagey, a declarat că nu există dovezi ale încălcării regulilor de securitate pe aeroportul din Mauritius, una din destinațiile de vacanță favorite ale francezilor. Obiectul nu conținea explozivi și de aceea nu a fost detectat de agenții de securitate, a precizat Gagey. El a vorbit despre ‘un gest răuvoitor’ sau ‘ceva care aduce a glumă proastă’.

Franța se află în alertă maximă de securitate în urma atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morți și revendicate de organizația jihadistă Statul Islamic.