Obligativitatea purtării măştii, declarată ilegală de justiţia germană. Decizie fără precedent a tribunalului din Dusseldorf

Un tribunal german a anulat luni obligativitatea purtării măştii pentru a limita răspândirea COVID-19 în oraşul Düsseldorf, care ar urma să adopte rapid o nouă reglementare în acest sens.

09 nov. 2020, 18:26
Obligativitatea purtării măştii, declarată ilegală de justiţia germană. Decizie fără precedent a tribunalului din Dusseldorf

Decizia tribunalului din Dusseldorf vine în momentul în care Germania, mai degrabă ferită de primul val de pandemie din primăvară, este în prezent puternic afectată de coronavirus.

Miercurea trecută, municipalitatea a ordonat purtarea măştii în public în tot oraşul, cu excepţia parcurilor şi a cimitirelor, dacă nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin cinci metri între două persoane.

Citeşte şi Joe Biden, primul discurs despre pandemia de Covid-19: „Ne aşteaptă o iarnă foarte neagră. Posibil să mai avem 200.000 de morţi”

Însă, în urma sesizării unui cetăţean al oraşului, tribunalul a decis luni că această hotărâre nu este suficient de clară cu privire la „buna conduită necesară” sub sancţiunea unei amenzi. Autorităţile oraşului au anunţat că doresc să adopte marţi o nouă reglementare în acest sens.

În mai multe cazuri, în ultimele săptămâni, deciziile politice care vizează restricţionarea vieţii sociale pentru a preveni răspândirea epidemiei în Germania au fost anulate prin decizii judecătoreşti.

Astfel, mai multe jurisdicţii au anulat luna trecută interdicţiile de şedere în hoteluri pentru călătorii germani proveniţi din regiunile afectate grav de COVID-19.