Joe Biden, primul discurs despre pandemia de Covid-19: „Ne aşteaptă o iarnă foarte neagră. Posibil să mai avem 200.000 de morţi”

Joe Biden, preşedintele ales al SUA, și vicepreşedintele Kamala Harris au fost informați cu privire la pandemia de coronavirus de către un grup de experți al echipei lor de tranziție şi au susţinut luni primele declaraţii pe această temă.

09 nov. 2020, 17:45
Joe Biden, primul discurs despre pandemia de Covid-19: „Ne aşteaptă o iarnă foarte neagră. Posibil să mai avem 200.000 de morţi”

Președintele ales, Joe Biden, avertizează că Statele Unite se va confrunta cu o iarnă „foarte întunecată”, în timpul unui discurs în care a dezvăluit planurile de abordare a pandemiei COVID-19.

Chiar dacă speranța unui vaccin a ridicat doza de optimism, Joe Biden a declarat luni că s-ar putea pierde încă 200.000 de vieți înainte ca vaccinurile să disponibile pe scară largă. În aceste condiţii, Biden îi imploră pe americani să „poarte o mască„.

Vă implor, purtaţi mască. Faceţi-o pentru voi, faceţi-o pentru vecinul vostru. O mască nu este o declaraţie politică, ci un mod bun de a începe să unim această ţară„, a spus Biden într-o alocuţiune la Wilmington, în statul Delaware.

Citeşte şi Preşedintele unei ţări vecine României are coronavirus. Anunţul făcut de şeful statului

Preşedintele ales a mai spus că este ghidat de știință în stabilirea cadrului unui răspuns la pandemia de coronavirus, începând cu membrii unui grup de lucru care să se pregătească pentru tranziția administrației sale.

Biden nu a dat detalii despre plan, dar a repetat marile axe ale politicii sale sanitare: campanie masivă de teste rapide, prioritate la vaccinare pentru persoanele expuse la risc, creşterea producţiei de echipamente de protecţie şi ajutor financiar pentru micile afaceri şi şcoli.


loading...