Obligativitatea purtării măştilor ajunge la CEDO după ce ÎCCJ a hotărât că este legală

Avocata Minodora Ion a anunţat că va contesta la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei prin care a admis recursul înaintat de DSU la o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti care decisese că purtarea măştii în spaţiile publice deschise nu poate fi obligatorie.

05 ian. 2021, 16:58
Obligativitatea purtării măştilor ajunge la CEDO după ce ÎCCJ a hotărât că este legală
Obligativitatea purtării măştilor ajunge la CEDO după ce ÎCCJ a hotărât că este legală

Obligativitatea purtării măştilor ajunge la CEDO după ce ÎCCJ a hotărât că este legală. Avocata Minodora Ion a anunţat că va contesta la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei.

„O veste tristă!

ÎCCJ a admis recursul formulat de DSU.

Curios că ÎCCJ  ( din oficiu) a considerat că nu aveam interes să formulez acţiunea; adică Arafat&CO decid cum vor iar noi nu avem dreptul să spunem nimic.

Concret, ÎCCJ nu s-a pronunţat dacă măsură era legală sau nu, dacă Arafat&Co au respectat legea sau nu, ci că nu aveam interes să formulez acţiunea.

Adică CAB a considerat că aveam interes, mi-a şi admis acţiunea şi dintr-o dată nu mai am interes…

Îmi pare rău să spun, dar o consider o decizie politică.

Voi merge la CEDO!

Să-mi spună CEDO dacă măsură era legală sau nu şi dacă Arafat a acţionat cu respectarea dispoziţiilor legale, în condiţiile în care ÎCCJ refuză s-o facă.

Vă mulţumesc pentru susţinere! Vă îmbrăţişez cu toată dragostea!”, a scris avocata Minodora Ion pe Facebook.

Reacţia avocatei Minodora Ion vine după ce Instanța Supremă a admis contestatia formulata de autoritatile sanitare şi a desfiintat decizia prin care Curtea de Apel Bucuresti a anulat partial ordinul Departamentului pentru Situatii de Urgenta Constanţa.

Sentinţa ÎCCJ este definitivă.

„Admite recursul declarat de paratul Departamentul pentru Situatii de Urgenta impotriva sentintei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal.

Caseaza in parte sentinta recurata cu privire la cererea completatoare formulata de reclamanta Ion Minodora si, rejudecand: Admite exceptia lipsei de interes a cererii completatoare, invocata din oficiu.

Respinge actiunea in anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsita de interes. Mentine restul dispozitiilor sentintei. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi 05 ianuarie 2021”, se arată în minuta instanţei citată de ziare.com.