Oboseala cronică: Simptome, cauze, tratament şi prevenire

Sindromul oboselii cronice este o boală din ce în ce mai întâlnită în vremurile pe care le trăim. Această boală se caracterizează prin oboseala extremă care nu poate fi explicată, adică nu poate fi pusă nici pe seama unui efort fizic mare, nici din cauza oricărei alte cauze medicale. Oboseala cronică se poate înrăutăţi din cauza activităţilor fizice sau intelectuale, dar nu se poate atenua prin odihnă.

RomaniaTV.net
27 aug. 2013, 06:44
Oboseala cronică: Simptome, cauze, tratament şi prevenire

Cauzele care conduc la oboseala cronică

In ciuda multelor studii si teorii, cauzele care contribuie la declansarea acestei boli nu sunt cunoscute. Sunt unii care spun ca sindromul oboselii cronice porneste de la o infectie virala sau de la stres. Din cauza ca multi oameni au dezvoltat sindromul oboselii cronice dupa o infectie virala, se presupune ca acesta ar putea fi un factor declansator. Printre virusii „responsabili” se numara Epstein-Barr sau virusul herpetic. Un sistem imunitar slabit si un dezechilibru hormonal sunt considerate, de asemenea, posibile cauze ale declansarii oboselii cronice. Multe teorii sustin ca de fapt sindromul oboselii cronice apare din cauza unei combinatii de factori.

Cert este ca nu exista un test sau un set de analize care sa puna un diagnostic clar: oboseala cronica. La acesta se ajunge dupa ce se elimina rand pe rand alte posibile afectiuni. Asa stand lucrurile, tratamentul pentru oboseala cronica nu este facut pentru a inlatura cauza, ci pentru a diminua efectele ei.

Persoanele cu un risc crescut de a dezvolta sindromul oboselii cronice sunt cei cu varstele cuprinse intre 40 si 50 de ani. Se pare ca femeile sunt diagonisticate mai des cu aceasta boala decat barbatii, insa acest lucru poate fi si din cauza ca femeile se duc mai repede la doctor decat barbatii. De asemenea, mai sunt predispuse catre sindromul oboselii cronice persoanele supraponderale si sedentare.

CITESTE CONTINUAREA PE SFATULPARINTILOR.RO.