Obsesia tehnologiei: Japonezii, dispuşi să stea la coadă peste O SĂPTĂMÂNĂ în aşteptarea noului iPhone

Noile smartphone-uri din gama iPhone nu erau încă anunţate oficial când fanii japonezi ai celor de la Apple se aflau deja la coadă pe străzile din Tokyo, fiind gata să rămână acolo până la 20 septembrie pentru a fi primii care intră în posesia obiectului

RomaniaTV.net
11 sept. 2013, 08:37
Obsesia tehnologiei: Japonezii, dispuşi să stea la coadă peste O SĂPTĂMÂNĂ în aşteptarea noului iPhone

Un salariat japonez de 44 de ani s-a declarat mândru că a fost primul care şi-a pus scaunul şi sacoşa în faţa magazinului Apple din cartierul cochet Ginza, începând de marţi. „Sunt bucuros că am obţinut primul loc„, a declarat Tetsuya Tamura pentru agenţia franceză de presă, ocupat să posteze mesaje pe Twitter cu dispozitivul său iPhone 4, unde numărul său de „abonaţi” crescuse cu peste 1.000 de când îşi instalase „tabăra” acolo.

„Faptul că mă aflu aici îmi face să crească adrenalina”, a explicat Tamura, precizând că „îmi voi sacrifica aici zilele anuale de concediu plătit, dar merită efortul„.

Noile iPhone 5s şi 5c, versiuni îmbunătăţite şi colorate ale iPhone 5 prezentate marţi de Apple în SUA vor fi comercializate în Japonia începând cu 20 septembrie, dată până la care Tamura s-a declarat hotărât să aştepte pe trotuar, cu toate că rezervărilor vor fi deschise de-abia peste două zile.

Pentru prima dată, principalii trei operatori niponi vor propune simultan aceste dispozitive populare. Softbank a fost primul care a pus la dispoziţie un model de iPhone în iulie 2008. Acestuia i s-a alăturat în octombrie 2011 KDDI. De această dată, cel mai important din arhipelag, NTT Docomo, a decis la rândul său să le propună gama iPhone celor 62 de milioane de abonaţi ai săi