Ochiul iadului. Oceanul în flăcări în Golful Mexic, imagini de neînchipuit VIDEO

Un incendiu pe suprafaţa oceanului la vest de peninsula Yucatan din Mexic a fost stins recent, a anunţat compania petrolieră Pemex, dând vina pe o scurgere de gaz dintr-o conductă subacvatică.

04 iul. 2021, 08:41
Ochiul iadului. Oceanul în flăcări în Golful Mexic, imagini de neînchipuit VIDEO

Flăcările au izbucnit din apă asemenea lavei topite fiind denumite „ochi de foc” pe platformele de socializare din cauza formei circulare a flăcării, la mică distanţă de platforma petrolieră Pemex. Incendiul din Golful Mexic a fost stins în mai mult de cinci ore, potrivit companiei.

Incendiul a izbucnit la o conductă subacvatică care se conectează la o platformă de la câmpul petrolier Ku Maloob Zaap, cel mai important al Pemex, au declarat patru surse pentru Reuters şi CNN.

Ku Maloob Zaap se află la sud de Golful Mexic.

Citeşte şi Un prototip al unei rachetei SpaceX a explodat la sol, la câteva minute de la aterizare

Pemex a precizat că nu există răniţi şi că producţia nu a fost afectată după ce a izbucnit incendiul la ora locală 5.15. A fost complet stins la 10.30.

Compania a mai precizat că va investiga cauza incendiului. Pemex, care a înregistrat un record de accidente industriale la instalaţiile sale, a adăugat că a închis şi supapele conductei cu diametrul de 30 de cm. Angel Carrizales, şef al ASEA pentru siguranţa petrolului din Mexic, a scris pe Twitter că incidentul „nu a generat nicio deversare”. El nu a explicat ce a ars pe suprafaţa apei.

Citeşte şi Încercare de deturnare la bordul unui avion. Un individ a încercat să pătrundă în cabina piloţilor, dar a fost imobilizat de ceilalţi călători VIDEO

Ku Maloob Zaap este cel mai mareproducător de ţiţei al Pemex, reprezentând peste 40% din aproape 1,7 milioane de barili de producţie zilnic. „Turbomaşina instalaţiilor de producţie active ale Ku Maloob Zaap a fost afectată de o furtună electrică şi de ploi abundente„, conform unui raport al Pemex privind incidentul. Muncitorii de la companie au folosit azot pentru a controla focul, se arată în raport.