Încercare de deturnare la bordul unui avion. Un individ a încercat să pătrundă în cabina piloţilor, dar a fost imobilizat de ceilalţi călători VIDEO

Un pasager aflat la bordul unui avion care efectua o cursă internă în Statele Unite a încercat să pătrundă cu forţa în cabina aeronavei înainte de a fi imobilizat de ceilalţi călători şi de membrii echipajului.

06 iun. 2021, 10:52
Încercare de deturnare la bordul unui avion. Un individ a încercat să pătrundă în cabina piloţilor, dar a fost imobilizat de ceilalţi călători VIDEO

Avionul companiei Delta Airlines, care trebuia să zboare pe ruta Los Angeles – Nashville, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă în Albuquerque, în New Mexico, unde bărbatul a fost scos din aparatul de zbor având mâinile şi picioarele legate cu ajutorul unor cleme din plastic. El este suspect de tentativă de deturnare.

El strigase de mai multe ori „Opriţi acest avion!” şi s-a luptat cu alţi pasageri încercând să pătrundă în cabina piloţilor, conform imaginilor de mai jos, filmate cu un telefon mobil.

Citeşte şi Alertă la bordul unui avion. Un individ a fost la un pas să deturneze aeronava, deasupra Golfului Persic!

Bărbatul, „aparent fără ca cineva să îl provoace, s-a ridicat brusc din scaun, s-a repezit spre cabina piloţilor şi a început să lovească uşa de acces în cabină„, a declarat pentru CNN o persoană care se afla la bordul aeronavei. O altă pasageră a spus că scena a fost „înfricoşătoare” şi a lăudat rapiditatea cu care a reacţionat personalul de bord.

Compania Delta Air Lines a publicat un comunicat de presă în care a mulţumit echipajului şi pasagerilor. „Avionul a aterizat fără alte incidente, iar pasagerul a fost scos din aparatul de zbor de către forţele de ordine„, a precizat compania aeriană.

Ceilalţi pasageri au petrecut cinci ore în Albuquerque în aşteptarea unei alte aeronave, care i-a transportat în cele din urmă în oraşul Nashville.

Filiala FBI din Albuquerque a confirmat pe Twitter că a intervenit în acest caz.

Citeşte şi Jurnalistul disident Roman Protasevici, arestat de regimul lui Lukaşenko după ce avionul în care se afla acesta a fost deturnat. Şi iubita acestuia a fost arestată