Octavia Geamănu, situaţie ingrată la Antenă: s-a întors la serviciu după ce a dat în judecată angajatorul, dar stă degeaba 8 ore

Octavia Geamănu a dat în judecat Antena 1 după ce, în luna iunie, a fost înlocuită la pupitrul ştirilor de weekend în mod abuziv. Acum, deşi se află în plin proces cu postul TV, jurnalista s-a întors la muncă pentru a nu da prilejul să fie concediată pentru absenţe nemotivate.

07 ian. 2023, 22:37

Octavia Geamănu s-a reîntors în redacţia Antenei 1, dar nu are nimic de făcut în mod concret. Aşa că stă degeaba 8 ore pe zi. Situaţia în care se află este una ingrată, dar jurnalista spune că are suficienţi nervi şi suficientă răbdare să accepte această situaţie până la finalizarea procesului.

Jurnalista nu a fost concediată de angajator în luna iunie, ci doar anunţată că a fost înlocuită la Observatorul de weekend de Mihaela Călin, care venea de la Aleph. Chiar dacă rămăsese fără obiectul muncii, Octavia nu a demisionat, aşteptând o decizie de concediere. Care, însă, nu a venit, ceea ce a determinat-o să apeleze la instanţa de judecată. În lipsa unei decizii de concediere, dacă ar absenta ar putea fi concediată pe motiv că lipsește nemotivat.

Octavia Geamănu s-a întors la serviciu după ce a dat în judecată angajatorul, dar stă degeaba 8 ore

Astfel că, oricât de ingrată ar fi această situaţie, Octavia a ales să meargă zilnic la redacţie. Spune chiar că nu se simte umilită că trebuie să facă acest lucru. Mai mult, jurnalista susţine că, astfel, va fi un model pentru copilul ei care trebuie să vadă că mama lui este o fiinţă corectă, cu valori şi principii.

În general, în viață, fiecare simte și trăiește complet diferit o situație. Fiecare se raportează la el însuși, la felul în care gândește, la percepția pe care o are despre viață, la cum înțelege valorile morale, la mediul în care trăiește, la colectivitatea din care face parte. Spre exemplu, situația mea.

Citeste si Octavia Geamănu, criticată dur după ce s-a întors la Antena 1: „Ceva foarte important: Dreptul la demnitate!”

Unii, foarte puțini, câțiva din fericire (ce-am zărit printre comentariile de aici), consideră faptul de a merge încă în redacție în condițiile actuale (angajată fiind, deci dacă aș lipsi practic aș putea fi concediată pe motiv că lipsesc nemotivat, cu un proces pe rol, etc) ca fiind o umilință din partea mea.

În fața cui, nu se înțelege. Ori vedeți, aici intervin toate cele menționate mai sus, plus încă ceva foarte important menționat în Codul Civil la Art. 72. Dreptul la demnitate! Acesta e temeiul drepturilor fundamentale! Deși ține de educație, bun simț, onoare, totuși, e menționat în lege, ca să știe și cel care nu știe că: “(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.

(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei și reputașiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.” Și-o dai din articol în articol până îți dai seama că dacă atunci când trăiești orice formă de atingere a demnității, nu lupți, păi, deci, cum se zice, îți meriți soarta.

De aceea unii sunt unde sunt, iar alții își plâng de milă. În plus, mai e un aspect important. Fiecare părinte este un exemplu pentru copilul său. Cum să ai pretenții să crească al tău copil un om educat cu valori și principii, dacă tu îi arăți că ție îți cam lipsesc?

În veci fiul meu nu va crede despre mine că sunt altfel decât sunt, adică om cu coloană vertebrală, indiferent de situație, un om care trăiește în adevăr! Ce mă bucură, totuși, e să văd că sunteți atâția care gândiți la fel ca mine. Rămâneți aproape cu gânduri bune”, au fost cuvintele Octaviei Geamănu.

În ce relaţii este cu colegii

Octavia spune că este în continuare în relaţii bune cu colegii, chiar dacă stinghereala şi-a făcut loc în aceste relaţii. Vorbesc despre copii, despre familie ca şi cum nimic nu s-ar fi schimbat.

Oricine, indiferent de poziția pe care o ocupă că angajat (de la cel care face curățenie la CEO, manager) poate fi mâine în locul meu. Vă spun sincer că dacă m-aș privi din exterior cum stau în redacție cu dorința de a munci așa cum prevede contractul, cum vorbesc cu colegii povestind despre viață și familii, copii și sentimente, relații și vacanțe, nici eu n-aș crede că am fost exclusă într-un mod atât de lipsit de profesionalism din filmul acesta numit Observator.

Citeste si Trucul ieftin folosit de Octavia Geamănu pentru o piele perfectă: „Cu 10-15 lei obții un ten senzațional”

Am colegi pe care îi cunosc de când eram la Antena 1 Tg-Jiu, cu care mă simt destul de stingherită să comunic acum, căci am fost puși în situații neplăcute fără voia noastră. Totuși, unele sentimente sunt mai puternice, cum ar fi cel de colegialitate.

O astfel de relație cultivată în 18 ani nu dispare la comandă. Dincolo de situația de la job, suntem oameni. Iar eu mereu am avut norocul de a fi înconjurată de oameni faini. Când scriu rândurile astea stau într-o zona de relaxare a redacției, pe o canapea destul de confortabilă. Mă uit la ei și mă bucur că îi cunosc. Plăcut sentiment într-o mare de sentimente neplăcute în care înot când stau aici în perioada asta”, a scris Octavia pe Facebook.