Octavian Andronic a murit. ANDO era internat în spital de o săptămână

Jurnalistul şi caricaturistul Octavian Andronic a încetat din viaţă vineri seara, după cum anunţă agenţia de ştiri înfiinţată chiar de el.

12 dec. 2020, 15:33
Octavian Andronic a murit. ANDO era internat în spital de o săptămână

Octavian Andronic a murit în urma unui atac de cord şi era internat în spital de o săptămână.

„Cu deosebită durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist și caricaturist de o inegalabilă valoare.

Academicianul Alexandru Surdu a murit. Era unul dintre cei mai importanţi filosofi români contemporani
Dragă ANDO, soția Mariana, fiica Ana, cei apropiați și toți colaboratorii ce au avut onoarea să lucreze alături de tine de-a lungul deceniilor îți vor simți de-acum înainte lipsa!

Dumnezeu să te odihnească în pace!”, scrie amosnews.ro.

Octavian Andronic este fondatorul ziarului Libertatea şi cel care a înfiinţat agenţia de presă Amos News. Jurnalistul şi caricaturistul Octavian Andronic avea 74 de ani.

În 22 decembrie 1989 a fondat ziarul Libertatea, al cărui redactor-șef și director a fost până în 1998. De asemenea, Octavian Andronic a condus proiectul ziarului „Informația de prânz” la grupul MediaPro și a fost, vreme de un an, directorul general adjunct al postului Tele7abc (2000-2001). Din anul 2002 conduce Agenția de presă Amos News, pe care a înființat-o. Este căsatorit cu Mariana Andronic, redactor-șef al Universul Pădurii.

În aprilie 2006, a vândut Amos News către trustul de presă Intact.

În martie 2006, a fost numit în funcția de director executiv al ziarului Cronica Română, dar a fost destituit în septembrie 2006, fiind acuzat de lipsă de echidistanță manifestată în articolul intitulat „Trufașa citadelă”, avându-l ca subiect pe Dan Voiculescu. Ulterior a câștigat un proces în justiție cu această publicație.

În 2005-2006, pentru timp de 6 luni, a susținut, la canalul SENSO TV, un talk-show, intitulat Sensurile actualității.

Dincolo de predigioasa carieră în mass-media, de numele său se leagă cele trei volume de „Dicționar politic”. De asemenea, a scris „Anul 2000: Schimbarea schimbării. O cronologie comentată a mileniului III”, „Anul 2001: Zodia Delfinului” şi „2002 – Capitalismul de cumetrie”.