Octavian Jurma cere şcoli închise de urgenţă şi acuză „politica asta de şcoală cu preţul vieţii copiilor”

Cercetătorul, al cărui copil s-a infectat recent, spune ironic că "Omicron nu îngrijorează pe nimeni pentru că produce 'doar' de două ori mai mulţi copii în spitale, de două ori mai repede decât Delta".

28 ian. 2022, 22:44
Octavian Jurma cere şcoli închise de urgenţă şi acuză „politica asta de şcoală cu preţul vieţii copiilor”

Octavian Jurma s-a arătat extrem de nemulțumit de atitudinea decidenților vizavi de pericolul reprezentat de varianta Omicron a coronavirusului. Cercetătorul a avertizat că Omicron „produce” de două ori mai mulți copii infectați în spitale de două ori mai repede decât variata Delta. Jurma remarcă faptul că niciunuia dintre responsabili nu pare să-i pese.

Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră după numărul mare de infectări din şcoli. Ce se întâmplă de săptămâna viitoare

„In cazul copiilor. Omicron a plecat cu un handicap de 50% fata de Delta si este deja mult in fata, atat ca viteza cat si ca numar de copii aflati zilnic in spital (azi 749, cu 50% peste varful valului Delta).

Noroc ca Omicron „nu va produce o explozie de cazuri Omicron in mod deosebit la copii, dupa ce revin toti elevii la scoala”, ca daca ar fi produs o explozie de cazuri ma gandesc ca s-ar fi impacientat careva acolo la Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni.

Nu stiu ce inseamna pentru oamenii astia o „explozie de cazuri” dara este cert Omicron nu ingrijoreaza pe nimeni pentru ca produce „doar” de 2x mai multi copii in spitale de 2x mai repede decat Delta”, a scris Octavia Jurma, pe Facebook.

Şcoli închise de luni, anunţ ofical de la Ministerul Educaţiei. Câţi elevi şi profesori sunt infectaţi cu Covid 19

Acesta a dat apoi exemplu cazul Timișoarei, unde spitalele de pediatrie sunt pline, iar copiii au început să fie internați în secțiile pentru adulți

Octavian Jurma acuză „politica asta de școală cu prețul vieții copiilor”: „Nu e de mirare ca politica asta de scoala cu pretul vietii [copiilor, parintilor si profesorilor] garanteaza ca orice copil vulnerabil va avea o confruntare pe viata si pe moarte cu virusul SRAS-CoV-2”, mai scris specialistul.

Ocavian Jurma a ținut apoi să condamne atitudinea de a alege imunizarea prin infecție în locul imunizării prin vaccin: „Daca vaccinul ar baga 700 de copii spital in total ati da foc la Parlament si ati spanzura medicii in strada. „Vaccinul natural” tine 700 de copii pe zi in spital si il proslaviti ca sfarsitul pandemiei!”

„Nici macar nu mai sunt revoltat, doar foarte dezgustat si obosit…”, a mai scris acesta. Din nou, Jurma a făcut apel la părinți să se vaccineze pe ei și să-și vaccineze copiii.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până vineri, la ora 10:00, s-au înregistrat peste 31.000 de cazuri noi de COVID-19 dintr-un total de 100.990 teste RT-PCR şi antigen efectuate, gradul de pozitivare fiind de 31,41 %. La ATI sunt internate 773 de persoane, cu 42 mai multe decât în ziua anterioară. Au fost raportate 60 de decese, 1 deces fiind anterior. În Bucureşti, incidenţa îmbolnăvirilor a ajuns la 14,11 de la 12,79, cu o zi în urmă.