Şcoli închise de luni, anunţ ofical de la Ministerul Educaţiei. Câţi elevi şi profesori sunt infectaţi cu Covid 19

Numărul școlilor din Timișoara care funcționează online din cauza frigului a ajuns la 22: unul din cinci elevi timișoreni învață de acasă. În alte judeţe, sunt clase şi şcoli închise din cauza Covid.

28 ian. 2022, 16:28
Şcoli închise de luni, anunţ ofical de la Ministerul Educaţiei. Câţi elevi şi profesori sunt infectaţi cu Covid 19

Şcoli închise de luni. Din cauza frigului din clase, 22 de unități de învăţământ din Timişoara, cu peste 10.000 de elevi, funcţionează în sistem online, însă de săptămâna viitoare este posibil ca şi în alte şcoli să se recurgă la această soluţie, a declarat, vineri, adjunctul șefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Cosmin Hogea, citat de Agerpres. Numărul a crescut considerabil, după ce miercuri se înregistrau opt școli, grădinițe și licee ai căror elevi stăteau acasă din cauza frigului.

În clasele şcolilor racordate la sistemul centralizat de încălzire, temperaturile sunt între 10 grade şi 16 grade Celsius.

Şcoli ÎNCHISE în Bucureşti. Cine sunt elevii care vor învăţa online DOCUMENT

Hogea a spus că nici aerisirea claselor nu se mai face corespunzător cerinţelor pandemice şi de aceea “există risc de infectare”:

“La această oră, avem suspendate cursurile faţă în faţă în 22 de unităţi de învăţământ, în care învaţă 10.269 de elevi, adică 20% dintre elevii din Timişoara. Sunt în online din cauza problemelor legate de lipsa agentului termic. Sunt semnale că săptămâna viitoare vom mai adăuga pe această listă alte unităţi mari şi vom ajunge la peste 30%. Avem şi situaţia legată de pandemie, ambele se suprapun şi creează o panică în rândul cadrelor didactice şi al părinţilor care sunt speriaţi că se infectează mai uşor pentru că nu se aerisesc sălile de clasă şi răcesc la şcoală copiii din cauza frigului din clase”.

Adjunctul IŞJ Timiş a adăugat că la nivelul Inspectoratului a fost analizată situaţia şi se caută o soluţie de a suspenda activitatea, dacă se impune, la toate şcolile din Timişoara.

ŞCOLI ÎNCHISE de săptămâna viitoare. Anunţul care răstoarnă toate aşteptările

“Sperăm să găsim o soluţie, împreună cu factorii de decizie din primărie, pentru a evita suspendarea cursurilor (…). Aerisirea claselor este obligatorie, din cauza pandemiei, dar se evită (pentru că este frig n.r.)”, a menţionat el, mai transmite Agerpres.

În altă ordine de idei, la Liceul “Nikolaus Lenau” din Timişoara, unde a fost focar COVID-19, ar trebui reluată activitatea faţă în faţă, dar din cauza frigului elevii vor rămâne tot în online.

“Pereţii claselor nu se încălzesc. Este frig. Sperăm că apar soluţii, că apare cărbunele, Colterm va furniza un agent termic care permite încălzirea sălilor de clasă. Ne-am bucura să vină mai repede primăvara. Norocoase sunt şcolile cu containere pentru că se încălzesc cu electricitate. Din păcate, nu se întrevăd prea rapid soluţii”, a punctat Cosmin Hogea.

Şcoli închise şi din cauza Covid. Sub 27.000 de elevi și preșcolari au COVID-19: Numărul angajaților din învățământ infectați a depășit 7.000,

Aproape 27.000 de elevi și preșcolari sunt confirmați cu Covid, a anunțat vineri Ministerul Educației. La aceștia se adaugă peste 7.000 de angajați din școli și grădinițe. Ministerul Educației anunță că, vineri, la nivel național, 108 unități de învățământ, adică 0,61% din numărul total, și 3.576 de clase/grupe, 2,6% din numărul total, funcționează în sistem online.

Sunt confirmați cu Covid 26.974 de elevi și preșcolari, adică 0,93% din numărul total, dar și 7.307 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar, care reprezintă 2,7% din numărul total. Datele furnizate de minister arată că cei mai mulți elevi infectați sunt în București (4994), Cluj (2081) și Timiș (1984).

De asemenea, cele mai multe unități în sistem online sunt în Timiș (28), București și Cluj (câte 14).

Directorul Executiv al UNICEF, către toate guvernele: Fără scuze. Țineți școlile deschise. Copiii nu pot aștepta

„Pe măsură ce tulpina Omicron a coronavirusului continuă să se răspândească în toată lumea, îndemnăm guvernele să facă tot ce le stă în putere pentru ca această să nu perturbe și mai mult educația copiilor”, afirmă Directorul Executiv al UNICEF, Henrietta Fore, într-o declarație deschisă către șefii de guvern, remisă Edupedu.ro.
Directorul UNICEF cere guvernelor să nu închidă școlile, să pună accent pe măsuri de prevenție, să facă din vaccinarea profesorilor și elevilor o prioritate, și să pună accent pe ore de recuperare și sprijin pentru sănătatea mentală.