Octavian Jurma: Întâmpinăm invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa

Octavian Jurma atrage atenţia că România întâmpină invazia tulpinii Delta cu cea mai mare relaxare din Europa. Medicul precizează că prioritatea naţională a fost relaxarea, nu prevenirea unui nou val de infectări.

02 aug. 2021, 13:19
Octavian Jurma: Întâmpinăm invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa

Octavian Jurma susţine că România este cea mai relaxată ţară din Europa în ceea ce priveşte răspândirea tulpinii Delta a coronavirusului, potrivit studiului Universitatii Babes-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca. Mai mult, medicul susţine că „ne-am relaxat atât de tare, încât ne-am vândut şi vaccinul”.

Octavian Jurma: Prioritatea naţională a fost relaxarea, nu prevenirea unui nou val de infectări

Citeşte şi Octavian Jurma, semnal de alarmă pentru români: „Valul patru a venit mult mai devreme decât ne aşteptam. La deschiderea şcolilor vom avea între 2.000 și 3.000 de cazuri pe zi”

Medicul acuză autorităţile că au pus pe primul loc relaxarea restricţiilor şi revenirea lucrurilor la normal, în loc să se concetreze pe prevenirea unui nou val de infectări COVID.

„Aceasta situatie nu e o intamplare. Prioritatea nationala a fost relaxarea nu prevenirea unui nou val de infectari. Pentru asta am creat si un ‘Comitet interministerial pentru revenirea Romaniei la normalitate incepand cu 1 iunie’.

Asa cum se vede, misiunea a fost indeplinita, revenirea la normalitate e cel mai important „succes” al guvernului in „lupta” cu pandemia. Suntem cea mai relaxata tara din Europa acum conformul studiului Universitatii Babes-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca. Ni s-a dus vestea in lume de cat suntem de relaxati.

In normalitate insa nu ne vaccinam si revenirea la normalitate prespune explicit disparitia necesitatii de a ne vaccina. Ne-am relaxat atat de tare incat ne-am vandut si vaccinul, arma de obsidian care putea opri virusul. E mai bine decat sa il aruncam, dar mesajul a fost clar si corect perceput de populatie: tintele de vaccinare nu vor mai sta in calea relaxarii noastre, chiar daca au fost incluse in hotarari de guvern.
Agresivitatea negationistilor a crescut si medicii au facut un pas in spate pentru a se proteja. Dreptul de a infecta pe ceilalti a devenit suveran in Romania.

Nu e de mirare ca masurile de sanatate publica din tari date exemplu de liberalism sunt un soc pentru calatorul din Romania. Peste 50% din romanii care se vaccineaza acum o fac de teama masurilor din alte tari nu de teama masurilor din Romania. Romanii inteleg ca toleranta scade spre zero fata de persoanele cu risc epidemiologic ridicat dupa ce trec granita. La fel cum multi romani care arunca gunoiul pe strada acasa, nu o fac in alte tarii de frica amenzilor, multi romani se vaccineaza pentru a nu fi supusi restrictiilor din alte tari. Pana la urma si vaccinarea este o chestiune de civilizatie…

Iata insa ca pandemia nu trece de la sine ca alte crize combatute cu pasivitate in istoria noastra recenta si revine cu incapatanare.
Oamenii au imbratisat cu entuziasm vestea ca pandemia s-a terminat in Romania, dar nu au inteles ca relaxarea asta e pe credit care se va plati in spitale la toamna. Trist este ca singurul pret pe care mai trebuia sa il platim in vara asta pentru a ne putea relaxa cu adevarat este chiar vaccinarea…

Acum clasei politice nu ii ramane decat sa isi asume raspunderea si sa isi schimbe radical abordarea sau sa adopte retorica negationista si sa nu schimbe nimic”, a transmis medicul pe Facebook.

Citeşte şi Epidemiologul Octavian Jurma prevede o situaţie catastrofală în România: „Am refuzat calea uşoară a vaccinării şi am ales calea grea a infectării în masă”