Octavian Jurma, previziuni sumbre privind valul cinci după deschiderea şcolilor: „Vom avea de patru ori mai multi copii în spitale decât în valul 4”

Octavian Jurma face previziuni sumbre privind valul cinci în România. Acesta spune că este posibil să revenim la 10.000 de cazuri pe zi înainte de 20 ianuarie, precizând că vom avea de patru ori mai mulţi copii în spitale decât în valul patru.

04 ian. 2022, 15:51
Octavian Jurma, previziuni sumbre privind valul cinci după deschiderea şcolilor: „Vom avea de patru ori mai multi copii în spitale decât în valul 4”

Octavian Jurma avertizează că „de saptamana viitoare vom vedea si impactul scolilor si e posibil sa revenim in zona de 10,000 cazuri pe zi inainte de 20 ianuarie”.

Octavian Jurma: „Încă îţi poţi proteja copiii de boala prin vaccinare”

Jurma avertizează într-o postare pe reţelele de socializare că numărul copiilor internaţi în spitale va fi de patru ori mai mare decât în valul patru.

Citeşte şi Particularităţile valului 5 provocat de Omicron. Managerul Spitalului Universitar: „Vor fi forme medii spre agresive la un număr mai mare de persoane”

„De saptamana viitoare vom vedea si impactul scolilor si e posibil sa revenim in zona de 10,000 cazuri pe zi inainte de 20 ianuarie!
Curba internarilor in spitale va fi vizibila insa doar cu 1-2 saptamani mai tarziu, asadar e nevoie sa fim rezervati cu aparenta ca si la noi valul Omicron produce mai putin spitalizari pana la finalul lunii ianuarie cand ma astept ca spitalele sa fie lovite de valul de imbolnaviri.

Aproape toate judetele din Romania au semne de crestere ale indicatorilor pe termen scurt si mediu acre se vor reflecat in incidenta oficiala tot in aceasta saptamana. Incidenta oficiala e calculata la 14 zile si se raporteaza cu 3 zile intarziere. In 3 zile Omicron poate dubla numarul de cazuri si ar trebuie sa trecem la raportarea imediata la 7 zile ca sa tinem pasul cu pandemia (evident nu se va intampla asta).

Din pacate, continua sa vina confirmari ca numarul de internari pediatrice este in medie de 4x mai mare decat in timpul valului Delta. Chiar daca aceasta poate fi o reflectare a faptului ca Omicron este de 4x mai infectioasa decat Delta, rezulta tot ca vom avea de 4x mai multi copii in spitale decat in valul 4-Delta.

Nici spitalele, nici politicienii si nici parintii din Romania nu sunt pregatiti pentru un astfel de soc dupa ce am fost intoxicati cu miniciuni negationiste mai bine de 1 an de zile.

Veste buna, foarte buna, este ca inca iti poti proteja copiii de boala prin vaccinare”, a scris Jurma pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Alexandru Rafila aruncă bomba despre valul 5 al pandemiei: „În valul 4 am avut 400.000 de infectări cu Covid. Cazurile se vor dubla”

Octavian Jurma mai spune că valul 5 a sosit în România cu două săptămâni mai repede şi îi îndeamnă pe părinţi să-şi vaccineze copiii.

„Valul 5 a sosit cu 2 saptamani mai repede. De ce sa amanam vaccinarea in speranta iluzorie ca infectarea va fi mai blanda decat vaccinul cu copiii nostri? Stim sigur de la cei pe care valul Omicron i-a lovit deja ca nu va fi mai blanda cu copii nostri, va fi mai aspra.

Nu ii lasam in clase pentru ca e frig si pot racii, dar ii lasam in clase daca e cald si pot face COVID-19. Are asta sens? Are sens sa iti fie frica de un virus care produce o banala raceala si sa ignori un virus care a tinut 500 de copii pe zi spitale si 40 pe zi in ATI pana am inchis scolile?

Poate ca acesta va fi ultimul val poate ca nu va fi, dar si daca este ultimul val tot merita sa treci prin el potejat de vaccin si nu descoperit in fata unui virus despre care stim doar schilodeste intern pana la 30% din cei pe care nu ii omoara”, a mai scris Jurma pe Facebook.