Octavian Jurma recunoaște: „Nu sunt medic sau cercetător științific!”. A fost făcut praf de ministrul Alexandru Rafila

Octavian Jurma a îngrozit românii cu scenariile apocaliptice din perioada COVID. A fost prezentat drept „medic", „cercetător" și „epidemiolog", dar acesta este, de fapt „polivalent": redactor la o revistă pentru mirese, „intermediar în comerțul cu ridicata", „sinergist" și mare adversar al „ciumei roșii".

28 iul. 2022, 12:02
Octavian Jurma recunoaște: „Nu sunt medic sau cercetător științific!”. A fost făcut praf de ministrul Alexandru Rafila

Octavian Jurma fost prins în off-side. Controversatul analist de pandemii a prezentat în ultimii ani diverse scenarii apocaliptice cu privire la COVID, însă ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a pus capac.

„Nu vreau să fac comentarii, fiecare e liber să spună ce dorește. Important este dacă este abilitat să transmită informații și câte dintre informațiile date s-au adeverit.

Există tot felul de oameni care pledează pentru închiderea școlilor, economiei. Să fie sănătoși! Ar fi bine ca aceste opinii să vină din partea persoanelor calificate”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri.

Prezentat drept „medic”, „epidemiolog”, „cercetător”, „expert în sănătate publică” în anumite contexte, Jurma este, de fapt, un simplu cetățean care face simulări în fața calculatorului de acasă.

 

Octavian Jurma, românul care a îngrozit cetățenii cu frică de COVID: „Nu am nici o specializare medicală formală şi nici un titlu academic sau administrativ”

 

Mai mult, în intervențiile sale televizate în care a fost prezentat drept „medic”, nu a prezentat adevărul. El a reacționat abia în urma poziției lui Alexandru Rafila.

„Pentru că în ultima vreme am apărut mai des la televiziuni şi în presă şi am fost numit în diverse moduri e important să precizez că: – sunt medic doctor: am absolvit Universitatea de Medicină cu titlul de Medic Doctor (M.D.) dar nu sunt clinician sau medic de laborator;

Am studii postuniversitare cu un premiu 1 pentru excelenţă şi multiple studii publicate în neuroştiinţe şi biologie moleculară în SUA, deci sunt cercetător în sensul minim al definiţiei termenului din dicţionar (DEX) – „1. Adj. Care cercetează. 2. S. m. şi f. Persoană care se ocupă cu cercetarea în domeniul ştiinţei sau al tehnicii; om de ştiinţă” – dar nu sunt „cercetător ştiinţific” în sensul administrativ al cuvântului; – studiez pandemia, dar nu sunt epidemiolog şi nici expert în sănătate publică;

Folosesc metode statistice şi algoritmice că sa studiez pandemia, dar nu sunt bio-statistician şi am predat 2 ani ca asistent universitar în SUA dar nu sunt profesor; – de fapt nu am nici o specializare medicală formală şi nici un titlu academic sau administrativ”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

 

Octavian Jurma a devenit vedetă peste noapte. Marea țeapă a ieșit la suprafață

 

De-a lungul timpului, Octavian Jurma a fost redactor la Ghidul Medical și Ghidul Nunții și a fost en-gross-ist.

În plus, el este membru al unui ONG numit „Mișcarea Sinergistă” și mare critic al PSD.

„Medic și om de știință ca formație, dar mai degrabă filozof ca vocație. Scopul meu: diagnosticul și tratamentul memetic al «ciumei roșii» de care suferă România. Motivația mea: bunăstare în dragoste, adevăr și libertate”.

Scopul „Mișcării”, conform timișoreanului, este acela că „1 plus 1 fac 10, 100, 1000, 1.000.000”, potrivit BihorOnline.ro.