Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial absolut de decese COVID la 1 milion de locuitori

Avem record mondial absolut la decesele de COVID, a atras atenţia epidemiologul Octavian Jurma, care crede că valul de morţi va continua să crească cel puţin încă o săptămână.

27 oct. 2021, 23:22
Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial absolut de decese COVID la 1 milion de locuitori

Avem record mondial absolut la decesele de COVID, a atras atenţia epidemiologul Octavian Jurma, care crede că valul de morţi va continua să crească cel puţin încă o săptămână.

„Au săvârșit-o! Au crucificat poporul ăsta! Valul 4 a ajuns nestânjenit la vârf săptămâna trecută și măsurile luate săptămâna asta par acum doar un exercițiu de cosmetică menit să ascundă această atrocitate inimaginabilă într-o țară care se pretinde creștină”, a spus epidemiologul.

Conform unui grafic prezentat de acesta, România a depășit recordul mondial absolut, de la începutul pandemiei până azi, de decese din cauza COVID-19 la 1 milion de locuitori.

Octavian Jurma spune că valul de decese va continua să crescă pentru cel puțin încă o săptămână, chiar dacă valul de cazuri a început să scadă.

„Niciun alt stat nu și-a lăsat nepăsător poporul să moară într-o asemenea măsură de COVID-19 fără să facă nimic să împiedice catastrofa, dimpotrivă, îndepărtând măsurile de limitare rămase din valurile trecute. Niciun alt stat nu și-a învinuit poporul pentru că a căzut în prăpastia în care l-a îndemnat să intre. Această atitudine monstruoasă față de viața semenilor nu poate rămâne și de data această trecută cu vederea pentru că se va repeta, așa cum se repetă deja de 3 valuri tocmai din convingerea că pot scapa cu vorba pe moarte călcând. PS. Un sfat pentru cei din ministere și instituții. Cereți ordin scris pentru orice vi se cere să faceți în perioada asta ca să nu descoperiți că este, de fapt, o ilegalitate”, adaugă sursa citată.

O nouă zi cu peste 500 de morţi şi aproape 15.000 de cazuri. RATA INCIDENŢEI pe localităţi

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.950 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 512 decese dintre care 4 anterioare.

Până astăzi, 46.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 26.10.2021 (10:00) – 27.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 512 decese (265 bărbați și 247 femei), din care 4 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.442. Dintre acestea, 1.861 sunt internate la ATI.Din totalul pacienților internați, 478 sunt minori, 434 fiind internați în secții și 44 la ATI.

 


loading...