Octavian Jurma: „Săptămâna viitoare România ar putea ieşi din valul 5”

Octavian Jurma vine cu veşti bune privind evoluţia pandemia în România. Medicul anunţă că săptămâna viitoare ţara noastră ar putea ieşi din valul 5-Omicron.

13 mai 2022, 12:32
Octavian Jurma: „Săptămâna viitoare România ar putea ieşi din valul 5”

Octavian Jurma anunţă că România va scăpa în curând de valul 5 şi că vom avea parte de o perioadă liniştită în timpul verii. Medicul spune că săptămâna viitoare incidenţa în Cluj şi Bucureşti va coborî sub 1 la mie.

Octavian Jurma anunţă când se termină pandemia în România

Citeşte şi Pachetele medicale de prevenţie, obligatorii din 2023. Românii care nu merg la medic ar putea fi sancţionaţi

„Azi incidenta nationala a revenit pe trend descendent si a ajuns la 0.5 la mie. Saptamana viitoare Cluj si Bucuresti vor cobori in sfarsit sub 1 la mie. Sunt judetele de referinta cele mai credibile si pentru restul tarii.

Saptamana viitoare sper sa iesim din valul 5-Omicron dupa care sa avem parte de o perioada linistita.

Lunile iunie-iulie (+mai si august ca luni de tranzitie) se dovedesc si in al 3-lea an pandemic perioada cea mai sigura pentru relaxare si vacante. Avem deci un interval clar in care putem sa ne bucuram in siguranta de ragazul pe care ni-l ofera pandemia si va recomand sa va luati o vacanta in care sa va incarcati bateriile indiferent ce amenintari se aduna la orizont pentru toamna”, a scris Jurma pe pagina de Facebook.

Ministerul Sănătăţii anunţa joi, 12 mai, un număr de 602 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 , cu 103 mai puţine faţă de ziua anterioară. 62 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

În total, până joi, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.901.682 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În intervalul 11.05.2022 (10:00) – 12.05.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 6 decese (2 bărbați și 4 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.

Citeşte şi Răzvan Cherecheş avertizează că pandemia nu s-a încheiat şi recomandă autorităţilor să impună restricţii: „Românii ar trebui acum atenționați”