Octavian Jurma: Vom căra morţii în camioane dacă nu declarăm stare de urgenţă

Cunoscutul cercetător avertizează că, fără lockdown, situaţia din spitalele din România se va agrava în zilele următoare.

20 oct. 2021, 19:43
Octavian Jurma: Vom căra morţii în camioane dacă nu declarăm stare de urgenţă

Octavian Jurma cere stare de urgenţă. „Declararea stării de urgenţă este singura noastră şansă, altfel vom căra morţii în camioane. Am ajuns în momentul Lombardia, pentru că am negat pandemia. Lumea are nevoie de un șoc pentru a se trezi din beția de peste vară. Și acesta ar fi un semnal în străinătate că situația este foarte gravă”.

Octavian Jurma: „Nu doar un lockdown ar fi necesar, ci și declararea stării de urgență. Numărul de decese va continua să crească”
(…) În următoarea perioadă, ne vom uita la săptămâni cu peste 100.000 de cazuri pe săptămână, la o rată de detecţie confirmată atât de autorităţi cât şi de studii independente de 5 la 1, înseamnă 500.000 de cazuri pe săptămână, deci un milion de cazuri în următoarele două săptămâni sunt inevitabile, indiferent ce măsuri luăm. Din păcate acestea se vor traduce la o mortalitate de 1% cât avem acum în România, în jurul a 10.000 de decese. Probabil că vom detecta dintre ele doar vreo 5.000. Vedem că săptămâna aceasta vom depăşi 3.000 de decese, probabil săptămâna viitoare la fel, deci sunt nişte estimări care sunt destul de conservatoare. Din păcate, numărul de decese va continua să crească, indiferent de facem astăzi”, a mai spus Octavian Jurma.

Octavian Jurma, previziuni sumbre despre evoluţia COVID. „Un milion de români se vor îmbolnăvi și 10.000 vor muri în următoarele două săptămâni”
Măsurile pe care noi le luăm acum se vor vedea peste două săptămâni, indiferent cum se vor lua. Nu avem timp să luăm măsuri doar pe jumătate, pentru că nu putem constata peste două săptămâni, că nu au fost eficiente şi de aceea trebuie să fie nişte măsuri reale, care să oprească şi să ne scoată din acest val şi să poată preveni valul 5″, a declarat Octavian Jurma, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă miercuri că, potrivit datelor existente la ora 10.00, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 17.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 423 decese din care 9 anterioare. Printre decedaţi, se află şi un adolecent de 16 ani, din judeţul Ialomiţa, nevaccinat şi cu comorbidităţi. 480 de copii cu COVID-19 sunt internaţi în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.


loading...
Partenerii noștri