Octavian Jurma dă cea mai proastă veste românilor. Explozie de noi cazuri de COVID-19!

Octavian Jurma, medic cercetător, consideră că, în ciuda numărului mic de cazuri raportat în aceste zile în România, ţara noastră s-ar putea confrunta cu o nouă explozie a infectărilor în luna ianuarie.

27 dec. 2020, 13:42
Octavian Jurma dă cea mai proastă veste românilor. Explozie de noi cazuri de COVID-19!

Octavian Jurma susţine că România se află pe curba epidemică undeva la circa o lună în spatele Marii Britanii, care însă a efectuat în această perioada 500.000 de teste şi a putut depista modificările de trend mult mai bine decât orice altă ţară din Uniunea Europeană.

Avetismentul lui Octavian Jurma

Specialistul mai afirmă că autorităţile din România nu pot impune restricţii în ţara noastră, chiar dacă un nou val de infectări ne va lovi în ianuarie, din cauza numărului mult prea mic de teste efectuate.

Octavian Jurma: „Noua tulpină cu siguranță este și în România, doar că noi nu o putem detecta”

„Situația din Marea Britanie este mult mai interesant de studiat în această perioadă, pentru că ei astăzi au făcut 500.000 de teste, nu 4.000. Astfel încât, la asemenea capacitate de testare, ei depistează mult mai devreme decât orice altă țară din Uniunea Europeană, modificările de trend. Noi suntem undeva la 3 săptămâni – 1 lună în urma Marii Britanii, pe curba epidemică. Și, de aceea, trebuie să ne așteptăm la o evoluție similară probabil în luna ianuarie. Mai ales după relaxarea de la noi, din ultima vreme. Niciun guvern nu poate lua pe asemenea cifre. Și guvernul Marii Britanii ia decizii pe baza acestei creșteri dramatice care este reflectată printr-o testare extinsă”, a declarat Octavian Jurma la Antena 3.