David Popovici merge cu metroul şi autobuzul la Bucureşti, dar a cerut bodyguarzi şi hotel de lux la JO de la Paris

David Popovici vrea bodyguarzi și hoteluri de lux pe timpul Jocurilor Olimpice de la Paris. Părinții au cerut pentru Popovici o celulă de securitate privată la Paris, după ce a refuzat să se cazeze în satul olimpic.

28 mart. 2024, 14:53

Federația de Natație a solicitat completarea staff-ului lui David Popovici cu o celulă de bodyguarzi pe timpul Olimpiadei.

Mai sunt patru luni până la Olimpiada de la Paris, unde David Popovici e pe lista marilor speranțe ale României pentru medalii. Fostul campion mondial și european de natație din 2022 la 100 m și 200 m liber își pregătește în detaliu prezența la JO. Dar o cerere recentă către COSR i-a luat prin surprindere chiar și pe șefii Comitetului Olimpic. Popovici vrea să-și completeze staff-ul cu o celulă de securitate privată pe durata evenimentului de pe malurile Senei! Asta pentru că a refuzat să se cazeze în satul olimpic! ”E vorba despre o solicitare din partea părinților”, susține Camelia Potec, șefa federației de natație și vicepreședinte COSR, potrivit sportpesurse.ro.

Momente dramatice pentru David Popovici. Anunţ îngrijorător despre marele campion al României
Demersul lui Popovici ar fi fost justificat prin faptul că a refuzat să stea în satul olimpic pe durata JO, iar componenta de securitate într-o altă locație ar necesita măsuri suplimentare de pază pentru sportiv.

Punctual, David Popovici și staff-ul său vor locui în hotelul ”The Social Hub”, situat la numai 3 km distanță de bazinul olimpic, ”La Defense Arena”. E zona de business a Parisului, un cartier cu o dezvoltare explozivă în ultimele decenii. Nici Satul nu era însă foarte departe, la 15 km, un drum de doar 20 de minute cu busul.

David Popovici, surprins într-o ipostază inedită
David Popovici, surprins într-o ipostază inedită

Surse implicate în strategia olimpică a lui David au explicat însă că ”a preferat o cazare separată pentru a se feri de nebunia din satul olimpic. Și pentru a se concentra în liniște strict pe competiție, pe planurile pentru fiecare cursă în parte. Să nu fie distras de agitația, tentațiile și provocările inerente care apar când te afli alături de mii de sportivi din întreaga lume”.

Detaliile privind abordarea lui Popovici s-au aflat pe agenda COSR încă din vara trecută. Antamarea cazării la ”The Social Hub” a trecut în repetate rânduri prin CEx al Comitetului Olimpic până s-a ajuns la semnarea contractului cu hotelul.

Pe portalurile de rezervări, TSH apare cu camere încă disponibile pe durata JO. La sfârșitul lui iulie, când Popovici își va stabili acolo cartierul general, costurile pentru o cameră dublă de lux ajung însă la aproape 500 euro pe noapte! Asta în condițiile în care hotelul nu este, totuși, unul strălucitor, dar în primul rând plasarea într-o zonă ”grea” a Parisului potențează tarifele.

Ce maşină şi-a cumpărat David Popovici deşi are o avere substanţială. Cum a fost surprins în trafic alături de iubia sa FOTO
Membru în CEx COSR și președinte al federației de natație, Camelia Potec explică situația: ”A fost o cerere venită din partea părinților lui David, care sunt îngrijorați pentru siguranța lui la Paris. Am prezentat solicitare la COSR. Se discută ca instituțiile de profil ale statului român să ofere o eventulă soluție pentru această chestiune. Dacă nu se va putea, se ia în calcul varianta unor agenți de pază privați. Nu s-a pus sub nicio formă problema unor costuri. Nu cunosc dacă familia va suporta o posibilă plată pentru aceste servicii”.

Mihai Covaliu, președintele COSR, a comentat foarte nervos subiectul: ”Dar de unde știți dumneavoastră aceste informații? S-au dezbătut în Comitetul Executiv și atât. Da, sunt cereri din partea federației de natație, le discutăm, vedem ce vom face. N-am decis nimic. De ce e așa important subiectul ăsta? Îmi pare rău, nu mai pot vorbi. La revedere!”.