Octavian Morariu este optimist: Stejarii au şanse să învingă Italia

Octavian Morariu, fostul şef al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în prezent membru CIO, s-a declarat entuziasmat după victoria naţionalei de rugby a României, 17-15 cu Canada, marţi, la Cupa Mondială. Fostul rugbyst crede că "stejarii" au forţa să învingă duminică Italia.

07 oct. 2015, 10:53
Octavian Morariu este optimist: Stejarii au şanse să învingă Italia

"Cred că pentru cei care au urmărit acest meci din postura suporterului României, a fost un meci între agonie și extaz exact în această ordine pentru că în prima repriză și la începutul celei de-a doua reprize Stejarii au fugit după jucătorii canadieni, care au fost foarte buni. Este o experiență în plus a jucătorilor noștri. Avem un pachet de înaintare foarte bun, solidar, sudat și acest lucru a reușit să întoarcă meciul și pe fondul unei căderi fizice a canadienilor în ultimele 10-15 minute", a descris Octavian Morariu meciul România - Canada, într-un interviu pentru rfI Romania.

Citeşte şi Moment emoţionant la rugby. Florin Surugiu a plâns în hohote după victoria României la Cupa Mondială VIDEO

Octavian Morariu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, în perioada 2001-2004, a prefaţat cu optimism meciul pe care "stejarii" îl vor susţine duminică la Cupa Mondială, împotriva Italiei. "Italia este încă un exemplu a ceea ce înseamnă să ai meciuri de calitate jucate în mod regulat și să ai în acest mod un acces mult mai mare și la piața de sponsori și la public. Italia joacă din anul 2000 în Turneul celor 6 națiuni.

Citeşte şi Prima REACŢIE a selecţionerului Lynn Howells după ce România a scris ISTORIE la CM RUGBY

Este o echipă mai bună decât Stejarii în acest moment, cel puțin pe hârtie, dar nu e chiar atât de bună încât să nu putem să aspirăm la o victorie. România a fost foarte aproape în ultima vreme să bată Italia. Nu este o misiune imposibilă, este o misiune grea. Presiunea este pe Italia, italienii știu și ei lucrul acesta, iar echipa Italiei nu este în cea mai bună formă au învins Canada extrem de greu, deci, cel puțin pe hârtie, Stejarii au șanse să învingă Italia", a mai spus Octavian Morariu.

Cred că pentru cei care au urmărit acest meci din postura suporterului României, a fost un meci între agonie și extaz exact în această ordine pentru că în prima repriză și la începutul celei de-a doua reprize Stejarii au fugit după jucătorii canadieni, care au fost foarte buni. Este o experiență în plus a jucătorilor noștri. Avem un pachet de înaintare foarte bun, solidar, sudat și acest lucru a reușit să întoarcă meciul și pe fondul unei căderi fizice a canadienilor în ultimele 10-15 minute”, a descris Octavian Morariu meciul România – Canada, într-un interviu pentru rfI Romania.

Citeşte şi Moment emoţionant la rugby. Florin Surugiu a plâns în hohote după victoria României la Cupa Mondială VIDEO

Octavian Morariu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, în perioada 2001-2004, a prefaţat cu optimism meciul pe care „stejarii” îl vor susţine duminică la Cupa Mondială, împotriva Italiei. „Italia este încă un exemplu a ceea ce înseamnă să ai meciuri de calitate jucate în mod regulat și să ai în acest mod un acces mult mai mare și la piața de sponsori și la public. Italia joacă din anul 2000 în Turneul celor 6 națiuni.

Citeşte şi Prima REACŢIE a selecţionerului Lynn Howells după ce România a scris ISTORIE la CM RUGBY

Este o echipă mai bună decât Stejarii în acest moment, cel puțin pe hârtie, dar nu e chiar atât de bună încât să nu putem să aspirăm la o victorie. România a fost foarte aproape în ultima vreme să bată Italia. Nu este o misiune imposibilă, este o misiune grea. Presiunea este pe Italia, italienii știu și ei lucrul acesta, iar echipa Italiei nu este în cea mai bună formă au învins Canada extrem de greu, deci, cel puțin pe hârtie, Stejarii au șanse să învingă Italia„, a mai spus Octavian Morariu.