ODIOS. CADAVRE UMANE folosite în locul manechinelor la TESTELE AUTO de impact

Publicat: Joi, 24 Octombrie 2013 11:17 // Actualizat: Joi, 24 Octombrie 2013 21:15 // Sursa: romaniatv.net

Cercetătorii spanioli de la Parcul Tehnologic din Alcaniz admit că folosesc cadavre umane în locul manechinelor, pentru teste de impact, deoarece acestea sunt mai ieftine. Astfel de experimente, cu corpuri neînsufleţite, au mai fost făcute la primele teste, efectuate în anii '30.

Foto: Publicity Pic

Lansarea pe piaţă a unui nou model de autoturism este precededată de mii de teste menite să îmbunătăţească sau să certifice siguranţa pasagerilor şi a şoferului, în caz de accident. Procedeul este clasic la toate firmele, explicat pe larg la Discovery sau alte canale, şi constă în lansarea maşinii, cu diferite viteze, într-un zid, iar în funcţie de stricăciunile pe care le suferă manechinul din interior se ajustează parametrii de securitate.

Cercetătorii spanioli au constatat că astfel de teste cu manechine sunt extrem de costisitoare şi au ajuns la concluzia că folosirea cadavrelor umane este mai ieftină, economiile într-un an de zile ajungând până la 120.000 lire sterline. În plus, şi rezultatele testelor sunt mai elocvente, după cum susţin oamenii de ştiinţă de la Parcul Tehnologic din Alcaniz (nordul Spaniei), unul dintre cele şase locuri din lume unde s-a procedat la un asemenea experiment.

Aceasta ar reprezenta practic o reîntoarcere în timp, în anii '30, când primele teste de impact la bordul autombilelor erau folosite, de asemenea, cadavre umane.

Studiile au fost iniţiate de Universitatea Wayne State, din Detroit, SUA, iar peste corpurile neînsufleţite erau aruncate bile sau bare de metal. De asemenea, în alte cazuri cadavrele erau aruncate în gol, în puţuri de lift nefolosite, analizându-se apoi efectele impactului.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 oct 18:31
...în alte cazuri cadavrele erau aruncate în gol, în puţuri de lift nefolosite, analizându-se apoi efectele impactului. Via RomaniaTV ...
24 oct 11:42
...admit că folosesc cadavre umane în locul manechinilor, pentru teste de impact, deoarece acestea sunt mai ieftine. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H